Aletlerle Vücut Şekillendirme

Kurumumuzda olan vücut şekillendirme ve bölgesel incelme cihazlarını sizler için derledik

Sağlıklı bir vücut ve ince hatlara sahip olmak herkesin aklını başından alır. Bunun farklı birçok yolları mevcuttur. Vücut yağlarınızdan spor yaparak kurtulabilirsiniz. Ancak her zaman bütün yağlarımızdan spor ile kurtulmamız mümkün olmayabilir. Spor ile ulaşılamayan bölgelerimiz mevcuttur. Cerrahi yöntem olan liposuction ile vücut şekillendirmeler olabilir. İstenilen sonuca ulaşmanızda en etkili yöntemlerden biri liposuction olarak bilinir. Yine ameliyatsız yöntemlerden, iğneli lipoliz yöntemi ile yağ yakımı mümkündür. Bu yöntemi aletlerle kombin olarak kullanmak daha etkili olacaktır. İncelmesi istenilen bölgeye doktor tarafından enjeksiyon yöntemi ile uygulanır. Son dönemde ameliyatsız, cerrahi müdahale olmayan yöntemlerden en sık tercih edilen, aletler yardımı ile vücut şekillendirme ve bölgesel zayıflama olmaktadır. İlerleyen teknoloji ile, bölgesel incelme, selülit, sıkılaşma ve vücut şekillendirme yöntemlerinde gelişmeler olmaktadır. Belirli bölgelerdeki yağlardan kurtularak, aynı zamanda sıkılaşmayı sağlamaktadır. Aletlerle bölgesel incelme ve sıkılaşma için farklı özellikle birkaç aletten faydalanılır.

1- Powershape

Bölgesel incelme ve selülit, sıkılaşma ve de cilt kalitesini artırma için, vücudumuzdaki yağ hücrelerini lazer ışınları ile parçalayarak sonuca ulaşmamızı sağlayan en etkili ve güvenilir cihazların başında PowerShape gelmektedir. Fazla kiloların verilmesine rağmen belirli bölgelerde kurtulamadığınız yağları hedef alan bir uygulamadır. Vücutta ön bacak, arka bacak, iç bacak, basen, sırt, karın, kollar hatta yüz gibi bölgelerde özel başlığı sayesinde rahat bir uygulama yöntemidir. PowerShape cihazında iki başlık mevcuttur. Bipolar olarak isimlendiren başlık ile yüz uygulamaları yapılır. Diğer başlık olan, Unipolar ile vücut uygulamaları yapılmaktadır. Peki PowerShape nasıl bir etki mekanizmasına sahiptir? Biraz da bu sorunun üzeirnde duralım.

PowerShape, üç ayrı teknolojinin bir arada kullanılması ile etkisini gösterir.

  • Bi-polar radyo frekans

  • Düşük seviye lazer (infrared)

  • Mekanik vakum

Bi-Polar Radyo Frekans ve Düşük Seviye Lazer:

Radyo frekans ısı kontrollü zayıflama yöntemidir. Bu etki ile etkisi ile vücutta sıkılaştırma, cilt kalitesini ve esnekliğini arttırma sağlanır. Yayılan radyo dalgaları ve düşük seviye lazer ile vücuttaki su molekülleri ve iyonları harekete geçirerek, vücudun ısınması ve enerji açığa çıkması sağlanır. Buradaki amaç radyo frekans uygulanan bölgenin ısının 42- 43 derecelere çıkmasını sağlamaktır. İşlemde vücut ısınız düzenli olarak ölçülmektedir. Normalde vücut ısısı 36- 37 derecedir. Bu işlem vücudumuza herhangi bir zarar vermez. Isınan bölgede yağ hücrelerinin duvarları parçalanarak erimeye başlar. Dolaşımında artması ile eriyen yağlar kan ve lenf yolu ile vücuttan atılır. Bu etkisi ile metabolizmayı hızlandırmış olur. Bu süreçte yıpranmış kollajen dokular parçalanır. Sonrasında vücut bunların yerine yeni kollajen üretimine başlar. Bu süreçlerde aynı zamanda bağ dokusu hücreleri olan fibroblastların aktivasyonu hızlanır. Bu hızlanma ile vücutta sıkılaşma başlamış olur.

Mekanik Vakum Özelliği:

PowerShape bölgesel zayıflama cihazının mekanik vakum özelliği, negatif basınç uygulayan ve emme işlemi yapan iki silindir desteği ile bölgesel kan dolaşımı artırılmış olur. Böylece dokular arasında ödeme neden olan sıvılar hareket ettirilerek lenf dolaşımına karışması yani lenf drenajı sağlanır. Uygulama sonrası bandaj kullanılmaz. Vücutta morarma olmaz ya da ağrı hissedilmez. Hafif ve geçici yüzeysel kızarıklıklar normaldir. İlk seansta bile selüloit üzerindeki etkisi net olarak gözlemlenebilir. PowerShape uygulamasında cilde, kan damarlarına ve sinirlere zarar vermeden yağ hücreleri parçalanır, sıvılaştırılarak vücuttan atılır. Atımı kolaylaştırmak için uygulama yapılan kişinin bol su içmesi önerilir. Hem kadınlarda hem erkeklerde tercih edilebilir. Uygulaması kolay, konforlu ve ağrısız bir yöntemdir. Uygulama yapıldığı gün, günlük hayatınızı etkilemeden yaptırabileceğiniz bir uygulamadır. POWERSHAPE sarkmaların şiddetine göre toplamda 10 ila 16 seans olarak önerilmektedir. Seanslar selülit oluşumunun derecesine göre haftada 2 kez yapılabilir. Seans süreleri uygulama yapılan bölgeye göre 30 dakika ile 90 dakika arasında değişiklik gösterir. Tedavinin kalıcılığı için doktorunuzun tavsiyesi ile yılda bir PowerShape paket uygulanabilir. PowerShape, kalp ve yüksek tansiyon hastalığı olanlara, hamile kadınlara, vücudunda platin olanlarda,cilt hastalığı ve kan dolaşım bozukluğu olan kişilerde uygulanmaz.  Herhangi bir ameliyat olduktan 6 ay sonra PowerShape uygulanabilir. Regl döneminin ilk 3 gününde hassasiyet sebebi ile PowerShape uygulaması yapılmaz. Parkinson hastalarına uygulama yapılamaz. 16 yaşından büyük kişilerde PowerShape uygulaması yapılabilir.

2- SmoothShape

Smooth Shape selülit tedavisinde kullanılan diğer bir etkili cihazdır. Smoothshapes lazer ışınları, ısı enerjisi ve vakum etkisi birleştirerek yağ dokularını küçülterek etkisini gösterir. Smooth Shape cihazının özel ve geniş başlığı sayesinde vücudun yüzeyine gönderilen lazer ışını ile dermis tabakasındaki yağ hücreleri parçalanır. Deri yüzeyine gelen lazer ile deri kendini yeniler. Yenilerken kollajen doku sıkılaşma, canlılık ve pürüzsüzlük sağlanır. Aynı zamanda yapılan masaj ile de kan dolaşımı ve lenf akışı desteklenir. Smooth Shape ile çok yönlü bir selüloit tedavisi elde edilmiş olur. Smoothshapes cihazı kilo probleminde tercih edilmez. Bölgesel incelme ve daha çok selülit tedavisi için tercih edilir. Basen, bacak içi, popo, karın bölgesinde uygulanabilir. Smoothshapes işlemi öncesinde vücudunuzda herhangi bir krem ya da nemlendirici sürülmemelidir. Kullanılan lazer ışınlarının etkinliğini etkileyebilir. Smooth Shape cihazına girmeden önce vücudunuz kıllardan arındırılmış olmalıdır. SmootShape uygulama sonrası kişiye diyet ve spor programları verilir. Güneş ışınlarından korunması önerilir. Smooth Shape ortalama haftada 2 seans uygulanır. Toplamda 8 ila 10 seans uygulanabilir. Seans süreleri bölgesel olarak belirlenir. Her bölge yaklaşık 10 ila 20 dakika kadar sürer. Seans sonlarında bol su içilmesi önerilir. Diyet ve spor programlarına uyulması önerilir. Smootshape ile selülit tedavisinde hızlı ve kolay sonuç alınır.

3- Eximia Kavitasyon

Eximia kavitasyon cihazı yağ hücrelerini küçültülerek yaklaşık %40 (yüzde kırk) oranında yağ görünümünde azalma sağlayabilen bir cihazdır. Bölgesel yağlanma ya da selülit tedavisinde cerrahi yöntem kullanmadan vücutta düzelme sağlar.  İşlevini cilt yüzeyine verilen ses dalgaları ile göstermektedir. Böbrek taşlarını kırarken kullanılan yöntemlerden esinlenerek oluşmuştur.  Eximia özel başlığı sayesinde cilt yüzeyine yapılan masajda yayılan ultrason dalgaları ile cildin 3 cm derinliğindeki yağ dokusunda ani ve yüksek basınç uygulayarak eskisini gösterir. Oluşan ultrason dalgaları ile yağ hücre zarları parçalanarak lenf ya da karaciğer yolu ile vücuttan atılır. Bu nedenle seans sonralarında idrarda koyulaşma görülebilir. Atımı kolaylaştırmak için günlük yaklaşık 2 ila 2,5 litre su içilmesi önerilir.
Eximia kavitasyon cihazı Ultrason, elektroporasyon ve vakum sistemlerini bir arada kullanan patentli bir teknolojidir. Göz ile görülür etkileri ortalama 7 (yedi) seans düzenli kullanımda gözlemleyebilirsiniz. Cihaz başlığına jel sürülerek deri yüzeyinde gezdirilerek işlem uygulanır. Ağrısız bir işlemdir. Uygulama yapılan yere bağlı olarak her seans 40 ila 60 dakika arasında sürmektedir. Bölgelere göre süreler değişkenlik gösterir. Eximia Kavitasyon toplamda 8 ila 10 seans önerilmektedir. Seanslar ilk haftalarda haftada 2, ilerleyen zamanlarda haftada 1 seans olarak uygulanmaktadır. Seans sırasında kulaklara çınlama ya da ıslık sessine benzer bir ses gelebilir. Tamamen zararsızdır. Uygulama bölgeleri bölgesel olup, yağların fazla olduğu bölgelere uygulanmaktadır. Karın, bel, popo, basen, üst bacaklar, kalçanın iç ve dış kısımları, dizler, sırt, kollar sıklıkla uygulama yapılan bölgelerdir. Eximia kavitasyon uygulamasından önce ve sonra vücut yağ oranlarında ölçüm yapılmaktadır. Ayrıca uygulama yapılan alanın çevresel ölçümleri alınır. Uygulama ile beraber kişiye diyet ve spor programları verilerek uygulama desteklenmelidir. Diyet programı ile yağ ve karbonhidrat içeren besinlerden uzak durması sağlanır. Eximia Kavitasyon uygulanamayan kişiler şu şekilde sıralanabilir;

  • Böbrek ve karaciğer yetmezliği olan kişilere,
  • Hamilelere,
  • Morbid Obezite yani Aşırı Şişman kişilere,
  • Alerjik reaksiyon gösteren kişilere,
  • Farmakolojik terapi uygulanan kişiler yani antidepresan ve benzeri ilaç kullanan kişiler

4- UltraShape

Bölgesel incelme cihazlarından bir diğeri yine FDA onaylı olan Ultrashape cihazıdır. Ultrashape cihazı vücut yağlarını ultrason dalgaları ile yakarak işlevini gösterir. Bu işlem uygulanırken yağ hücreleri hedef alınır ve çevre dokularda yer alan sinirler ve kan damarlarına zarar gelmeden işlem uygulanır. Parçalanan yağ hücreleri trigliserid formunda lenfatik sistem ile karaciğer taşınır. Bu taşınma sonrasında karaciğer fonksiyon testlerinde bir bozulma ya da karaciğer yağlanması olmaz. Seansa başlarken, uygulama yapılacak bölgeye jel sürülür ve etrafı özel bir bant ile sarılır. Uygulama başlığı derinin 1 ila 1,5 cm kadar ultrason dalgaları ile ulaşarak yağ hücrelerinin parçalanması sağlanmış olur. Uygulama sırasında herhangi bir ağrı ya da acı hissedilmez. Uygulama yaklaşık 1 saat kadar sürer. Sonrasında günlük hayata dönüş sağlanabilir. Seanslar sizi takip eden doktorunuz tarafından başka şekilde önerilmediği takdirde iki haftada 1 uygulanır. Toplamda 3 ila 5 seans önerilir. 3. Seans sonrasında uygulama yapılan bölgenin 4 ila 10 cm inceldiği gözlemlenmektedir. UltraSahpe özellikle yumuşak yağların bulunduğu karın bölgesinde oldukça başarılıdır. Ultrashape kimlere uygulanmaz; ciddi karaciğer ve böbrek yetmezliği olan kişilere, hamilelere, hormon bozukluğu olan kişilere uygulanmaz.

5- Lenf Drenajı

Lenf drenajı aletle ya da elle masaj olarak uygulanabilir. Lenf drenajı konusuna girmeden ilk olarak lenf sistemi nedir ve nasıl çalışır. Lenf sistemi beyin hariç vücudun her yerinde sürekli dolaşan ve lenf sıvısını taşıyan bir organ sistemidir. Lenf sistemi; lenf sıvısı, lenf damarları ve lenf düğümlerinden oluşmaktadır. Vücudun ikinci dolaşım sistemi olmak ile beraber yapısı itibariyle dolaşım sisteminden de oldukça farklıdır. Lenf sisteminin görevleri arasında; doku ve hücrelerdeki yabancı maddeleri, ölü ve yıpranmış hücreleri, bakteri ve mikropları uzaklaştırmak bulunmaktadır. Ayrıca protein gibi moleküller ile hücreler arası bölgede bulunan sıvıları kan dolaşımına taşımakta görevleri arasındadır. Vücudumuzun herhangi bir mikroorganizma ya da yabancı maddeye karşı korunmasını sağlamak amacı ile lenf damarları boyunca çokça yapısı itibariyle ağa benzeyen lenf düğümleri bulunur. Vücuttaki lenf sistemleri ile bölgesel yağlanma ve selülit problemlerinin sonlandırılması hedeflenir. Lenf drenaj masaj aleti bütün bölgesel incelme aletleri kullanımı sonrasında uygulanabilir. Lenf drenaj uygulaması yapılırken kişiye özel bir kıyafet giydirilir. Kıyafetin içinde yer alan kablolar ile vücuda titreşim, ısı ve akım verilir. Böylece lenf akışı uyarılarak, lenf damarlarına baskı yapan yağ dokularının vücuttan dışarı itilmesi sağlanır. Ödem ve toksinlerin atımı idrar yolu ile olur. Bunları yaparken dolaşım sistemini de düzene sokar ve hücrelere daha yoğun kan ulaşması hücrelerin sıkılaşmasını artırır. Lenf drenajı aleti ile sıkılaşma incelme ve kolajen artımı sağlanmış olur.
Lenf drenajı tedavi destekleyici ya da tedavinin kendisi olarak uygulanabilir. Tedaviler belirlenen programlara göre genellikle 10 ila 15 seans olabilir. Seanslar ortalama 20 ila 25 dakika sürer. Haftada 2 ya da 3 gün uygulama yapılması mümkündür. Lenf drenajı özellikle ameliyat sonrası vücutta oluşan toksinlerden ve ödemden uzaklaşmak için kullanabilirsiniz. Ameliyat sonrası doktor başlayabilirsiniz dediğinde lenf drenajına başlanabilir.

Lenf drenaj işleminin uygulanmayacağı kişileri şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Kılcal damarları yüzeysel ve kalın olan kişilerde,
  • Diyabet (şeker) hastalarında,
  • Alerjen kişilerde,
  • Kemik erimesi olan hastalarda,
  • Yüksek tansiyonu olan kişilerde,
  • Kanser tedavisi olan kişilerde,
  • Hamilelerde,
  • Aşırı kilolu (obez) kişilerde, 

Tüm bu programlar tek ya da kombin olarak kullanılabilir. Bu programları aşağıda yer alan şikâyetlerinizde tercih edebilirsiniz. 

  • Vücutta selülit problemlerinde,
  • Bölgesel yağlanma durumlarında,
  • vücudun sıkılaşması ve toparlanmasını istediğinizde,
  • Hamilelik sonrası oluşan varis, ödem (su toplanması) ve sarkıklıklarda,

Sizin için uygun olan programın ya da programların kombin edilmesinde doktorunuz ile görüşerek planlanmaktadır. Size vücut kitle indeksi (BMI) ölçümleri yapılıyor. Yağ oranlarınız belirleniyor. Sonrasında planlamalar başlanılıyor.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun