Ameliyatsız Yüz Germe

Ameliyatsız yüz germe, cerrahi müdahale gerektirmeyen kozmetik estetik uygulamalarıdır.

Hepimiz ister kadın olalım ister erkek elbette ki; güzel, pürüzsüz, gergin, parlak, genç ve diri bir cilde sahip olmayı istiyoruz. Günümüzde plastik cerrahi operasyonların yanı sıra ameliyatsız yapılan işlemler de hastalar tarafından çok ilgi görmektedir. Orta yaşlı insanların en büyük problemlerinden biri yüzde yer çekimine ve yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan sarkmalardır. Yakın zamana kadar sadece yüz germe (face-lifting) ameliyatı ile giderilebilen bu problem için günümüzde ameliyatsız alternatif tedavi yöntemleri de mevcuttur. Uygulama ve sonrasında, kişinin yaşam kalitesini düşürmeyen ameliyatsız yöntemler arasında, kilit askı ve focus ultrasound uygulaması sayılabilir. 

Ameliyatsız yapılan işlemlerin çok ilgi görmesinin başlıca nedeni; hastanın ameliyat sonrası süreçlere göre , bu işlemler sonrası çok çabuk şekilde sosyal hayata geri dönebilmektir. Bu işlemlerin tercih edilmesinde diğer bir sebepte; ciltte içten bir yapılanma ve gençleşme sağlamanın daha doğal bir görünüm sağlamasıdır.

Kilit Askı Ameliyatsız Yüz Germe

İple askı uygulamaları, yüzün kaybettiği oval görüntüyü geri kazanmak, sıkı ve gergin bir cilt görünümü kazanmak, kırışıklıkları açmak amaçlı kullanılan bir yöntemdir. Genelde aptos ve kilit askı yöntemleri en çok tercih edilen ip ile askılama çeşitleridir. Özel olarak tasarlanmış silikon ipler ve esnek iğneler kullanılarak uygulanan “Kilit Askı” yöntemi ameliyatsız yüz germede devrim niteliği taşıyan yeni bir tekniktir. İnce ciltli, genelde yaşı genç olan hastalara (30 yaş civarı) daha uygundur, bu hastalarda daha erken yaşta cilt sıkılığı sağlanması hedeflenir. İşlemin 2 yıla kadar etkisi sürmektedir. Ciltte  sıkılaşma, nazolobial (yanak kenarı ) çizgilerin açılması, yüz ovalinin belirginleşmesini sağlar.

Kilit askı (spring thread) ile ip uygulamaları; daha çok ağır yüzlerde, daha olgun yaştaki hastalarda tercih ediliyor olup, her türlü yüze rahatlıkla uygulanabilir. Kilit askı uygulaması en etkin iple askılama sistemidir. Lokal anestezi altında yapılan “Kilit Askı” uygulaması yaklaşık 45 dakika sürmekte ve saçlı deri altından yapıldığı için dikiş gerektirmemektedir. Her yaş ve her düzeydeki sarkma için uygulanabilen bir yöntemdir. Girişimden sonra hissedilebilecek olan hafif ağrı, ağrı kesici ilaçlarla kolayca yatıştırılabilmekte ve günlük hayata dönülebilmektedir. Eski ameliyatsız yüz germe teknikleri yaklaşık 1,5 yıl süreyle etkili olabilirken; “Kilit Askı” yöntemi, “uzun askılama süresi” ile 4-6 yıl kadar etkili olabilmekte ve yüzdeki doğal ifadenin korunabilmesini amaçlamaktadır.

Fokus Ultrason İle Yüz Germe

Son kuşak bir sistem olan Yüksek Yoğunluklu Odaklanmış Ultrason (HIFU), cildin kendini doğal yoldan iyileştirmesi yöntemini kullanır, cildin derin tabakalarına fokuslanmış termal enerji ulaştırarak yeni kollajen üretimini uyarır. 30 - 65 yaş arasındaki bireylerde; ameliyatsız yüz germe, kaş kaldırma ve gıdı toparlama gibi uygulamalarda kullanılan güvenli ve etkili bir sistemdir. 30 - 45 dakika süren tek seanslık uygulamayla, ciltte güçlü bir sıkılaşma ve gençleşme etkisi yaratır. Bir ay sonra etkileri görülmeye başlar, ikinci ayın sonunda maksimum sonuçlar ortaya çıkar. Fokus ultrason uygulaması ortalama 30-45 dakika sürer, jawline (çene hattı) ve gıdı gerginleştirmek ve cildi gençleştirmek amaçlı yapılan bir uygulamadır.

Fokus ultrason cilde hasar vermeden cilt altı hedef dokuyu 65 dereceye kadar hasar vermeden uyarır. Cilt altı smassı (yüz germe ameliyatlarında yukarı toplanan doku) uyararak sıkılaşmasını sağlar, cildin fibroblast tabakasını uyararak cildin kolajen ve elastikiyetini arttırır. Cildin kendi mekanizması aktive edilerek cildin gençleşmesi sağlanır oldukça doğal sonuçlar alınır. İşlem sonrası sonuç etkisi %20-%30 hemen görülür, 2-2,5 ay sonrası da işlem sonucu tam olarak gözlemlenir. plastik cerrahi yaptırmayı tercih etmeyen, işlem sonrası sosyal hayata çabuk dönmek isteyen hastaların ideal tercihidir.

Dermapenli PRP Uygulaması

Hastaya lokal anestezi kremi uygulanır, prp için kan alınır ve trombositleri cilt uyuşma sürecinde ayrıştırılıp prp hazırlanır. Temizlenmiş cilt üzerine ayarlanabilir dermapen başlığı ile , cildin her bölgesine farklı derinliklerde  peeling etkisi sağlanır. Cilde peeling etkisi yapılır ve minimal hasar verilir ve böylelikle iyileşme süreci tetiklenir .İşlem bitiminde prp maske şeklinde tüm yüze uygulanır.İşlem sonrası ilk 24 saat biraz kızarıklık gözlemlenebilir. İşlem sonrası üçüncü ya da dördüncü gün hafif pullanma şeklinde dökülme olabilir.bepanthen ve güneş koruyucu kullanılır. İşlem yüzeysel leke tedavisi, cilt gençleştirme, ince kırışıklıklar, cilt tonu açma, cilt sıkılaştırma, scar tedavisi amaçlı önerilir. Hastaya lokal anestezi kremi uygulanır, prp için kan alınır ve trombositleri  cilt uyuşma sürecinde ayrıştırılıp prp hazırlanır. Temizlenmiş cilt üzerine ayarlanabilir dermapen başlığı ile , cildin her bölgesine farklı derinliklerde  peeling etkisi sağlanır. Cilde peeling etkisi yapılır ve minimal hasar verilir ve böylelikle iyileşme süreci tetiklenir .İşlem bitiminde prp maske şeklinde tüm yüze uygulanır.İşlem sonrası ilk 24 saat biraz kızarıklık gözlemlenebilir .işlem sonrası 3.4. gün hafif pullanma şeklinde dökülme olabilir.bepanthen ve güneş koruyucu kullanılır. İşlem yüzeysel leke tedavisi, cilt gençleştirme, ince kırışıklıklar, cilt tonu açma, cilt sıkılaştırma, scar tedavisi amaçlı önerilir.

Thermage İle Yüz Germe

Radyo frekans ile yüz, gıdı, karın, kol, üst bacak ve popoya ait gevşeklik ve sarkmaların giderilmesini sağlar. 30-60 yaş arasındaki kadınlar ve erkekler için uygundur. En önemli özelliği tek seansta yüz ve vücutta ameliyatsız germe sağlamasıdır.

Sıvı Yüz Germe

Yüz cildinde eksilen ve kaybolan maddeleri cilde geri kazandırarak, yüzü eski görüntüsüne ve hatta daha iyisine kavuşturmak için yapılan bir uygulamadır. Cilt ve cilt altı dokusuna enjekte edilen hiyalüronik asit gibi dolgu maddeleri ve bağ dokusu hücrelerini harekete geçirerek yeni doku oluşumuna sebep olan maddeler aracılığıyla yaşlanma çizgilerinin ve sarkmaların azalmasını sağlar. Kaybolan dokular yerine konulduğu için genelde hoşa gitmeyen şişmiş yüz görüntüsü bu uygulamada söz konusu değildir. İşlem sırasında çok hafif ağrı hissedilebilir. 30 dakika - 1 saat arasında uygulanabilen yöntemin etkisi 1,5 - 2 yıl arasında sürmektedir.

Altın İğne Uygulaması

Diğer yöntemler cildin alt tabakasına etki ederek cilde zarar verebilirken, Intracel uygulamasında iğneler ile cildin içine girilip cildin en altına etki edildiği için böyle bir risk söz konusu değildir. Tek seansta; özellikle el, boyun ve dudak çevresi kırışıklıklarında oldukça başarılı sonuçlar veren Intracel, yaz dahil yılın dört mevsimi uygulanabilmektedir.

Endopeel Yüz Germe

Boyun, elmacık kemiği, el, kaş, göz çevresi, dudak, dekolte, selülit tedavisi, kasık germe, popo kaldırma gibi birçok yaygın kullanım alanı olan Endopeel yönteminde, karbolik asit ve yer fıstığı yağı doğrudan kas içine enjekte edilmekte, cerrahi müdahale gerektirmeden ve mimikleri dondurmadan kişinin doğal yollarla kırışıklarından kurtulması sağlanmaktadır.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun