Bot0ks ile Geç Kalma Genç Kal!

Bot0ks, kırışıklıkları açarak daha genç bir cilt görünümüne kavuşmanızı sağlar.

Bot0ks işlemi son yıllarda birçoğumuzun rutini haline geldi. Kaz ayakları, alın çizgileri ve kaş kaldırmak için oldukça sık kullanılan bir medikal işlem olan bot0ks kırışıklıkları açarak daha genç bir cilt görünümüne kavuşmanızı sağlar.

Yüzümüzdeki mimiklerin çalışmasıyla beraber yüzde çizgilenmeler meydana gelir. Mimiklerimiz ve mimik sürelerimiz çoğaldıkça çizgiler de derinleşir. Bot0ks yüzdeki bu çizgileri gidermek için yapılan bir uygulamadır.


Bot0ks, cilde uygulandıktan sonra 3 gün ile 1 hafta arasında etkisini göstermeye başlar.

Genel olarak 18-65 yaş aralığında olan cinsiyet fark etmeden bazı istisna durumlar hariç (gebelik, kemoterapi tedavisi görmek vb) herkesin uygulayabileceği bir medikal estetik işlemidir.

30 yaş sonrası herkese bot0ks önerirken, 20 li yaşlarda kırışıklıkları derinleşmeye başlayan bir kişiye de bot0ks yapılmaz denemez. Erken başlanan bot0ks sizi erken korumaya başlar, sorun yaratmaz aksine sorun giderir. Çünkü herhangi bir yan etkisi yoktur.

Bot0ks sonrası günlük yaşamınıza devam edip, işinize gidebilirsiniz bot0ks ağrılı bir uygulama değildir.

Bot0ks kalıcılık süresi kişinin kırışıklıklarına ve cilt tipine göre değişkenlik gösterirken genelde ortalama olarak 4-6 ay sürelidir. Bu süreyi uzatmak için yapılacak bazı faktörler vardır. Bunlardan biri bol su tüketmek, doğru beslenmek, işlem sonrası yapılacaklara harfiyen uymak ve cilt bakım rutinlerinizi aksatmamak.

Bunun yanı sıra düzenli bot0ks yaptırmak kırışıklıkların derinleşmemesine ve bot0ks sürelerinin uzamasına da faydalı olur.

Bot0ks, mimik çizgilerinin tedavi edilmesine ve daha sağlıklı bir cilt görünümüne kavuşmanızı sağlarken bunun yanı sıra da hastalıkların tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Terleme kişilerin özellikle sosyal hayatında ve iş hayatında çok problem yaratan bir durumken, koltuk altı bölgesine uygulanan bot0ks ile kişilerin şikayetlerin de iyileşme sağlanır. Migren tedavisinde de kasları gevşeterek iyi sonuçlar almayı hedefleyen bot0ks uygulamaları mevcuttur.

Toplumda bot0ks yaptırmayı bırakırsam kırışıklıklarımın görüntüsü çoğalacak diye yanlış bir algı mevcut, oysa tam tersi bot0ksu bıraktığınızda, mimik kaslarda belirgin zayıflama olduğu için kırışıklıklarınız çok daha azalmış olacaktır.

Ayrıca en çok konuşulan ve yanlış bilinen bilgilerden bir diğeri ise bot0ksun yılan zehri olduğu ile ilgili. Bot0ks yılan zehri değildir, bot0ks bir ilaçtır. Özel bir bakteriden üretilmiş, doğal ve saflaştırılmış protein içeren bir ilaçtır.

Bot0ks hakkında bilinen bir diğer yanlış bilgi ise bot0ks uygulandığında yüzün ifadesiz ve donuk bir görüntüye ulaştığına dair. Ancak bilinenin aksine bot0ks yaptırıldığı zaman donuk, ifadesiz bir surat olması gerekmez. Uygulanan doz ve bölge seçimi ile bunu sağlamak, doğal bir görünüm vermek mümkündür.

İşlemi yaptırdıktan sonra birkaç tane dikkat edilmesi gereken konu vardır. Bunlardan biri,  yüzüstü yatmamak ve fazla fiziksel aktiviteden kaçınmak. Diğeri ise bot0ks tedavisi sonrasında sauna, hamam gibi sıcak uygulamalarından uzak durmak. Bot0ks uygulamasından sonraki ilk 24 saat cilt bakım ürünlerinizi uygularken oldukça nazik olun. Yüzünüze baskı yapmadan serum, güneş kremi, nemlendirici vb uygulayabilirsiniz. Yüzünüzü yıkarken nazik hareketler yapmakta fayda var.

Bunlara ek olarak çok sık olmasa da nadiren görülen morluklara iyileştirici birkaç krem mevcuttur. Alın bölgesine baskı yapacak şapka, kafa bantları, türban, beyzbol şapkası ya da kask gibi aksesuarlar kullanılmamalıdır.

Günlük hayatta yaşadığımız stres, uykusuzluk ve beslenme alışkanlıklarımız nasıl iç sağlığımızı etkiliyorsa aynı şekilde dış sağlığımızı yani cildimizi de etkiler. Bu yüzden medikal estetik uygulamaları hayatımızın içinde olmalı ve düzenli şekilde yaptırılmalı. Aynaya her baktığımızda daha genç ve daha diri bir cilt görünümü ile karşılaşmak sizlerin elinde. Bununla ilgili  tüm medikal estetik uygulamalarımızı incelemek ve daha fazla bilgi almak için sizleri  Estethica şubelerimize bekliyoruz. Sağlıklı güzelliğin adresine davetlisiniz…

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun