Burun Estetiği İle Alakalı Merak Edilen 10 Soru ve Cevabı

Burun estetiği ameliyatı hakkında ayrıntılı bilgiye erişebilir, randevu oluşturabilirsiniz.

1- Burun Estetiği (Rinoplasti) Nedir?

Genellikle estetik amaçlarla yapılan ama bazı durumlarda travma sonrası da uygulanan bir ameliyattır. Bu ameliyat ile burunda işlev değişikliği değil şekil değişikliği amaçlanır.

2- Burun Estetiği Ücretleri Ne Kadardır?

Burun estetiği her kişiye özel yöntem ve sürede uygulanan bir prosedürdür. Dolayısıyla burun estetiği fiyatları ile alakalı öncelikle ön muayene olmanız, ardından kullanılacak yöntem ve yapılacak işlemlere göre fiyat belirlenmesi gerekir.

3- Rinoplasti'de Hangi Riskler Bulunur?

Burun estetiği ameliyatları aslında risk grubunda olmayan işlemlerdir yani güvenli bir prosedürdür. Ancak her cerrahi işlemde olduğu gibi bu işlemde de bazı durumlarda çok ender de olsa riskler ortaya çıkabilir. Bu risklerin en yaygınları; alerji, anesteziye olumsuz reaksiyon ve enfeksiyon olarak sayılabilir. Bu nedenle burun estetiği ameliyatı olmak için güvenilir kurumları seçmeniz gerekir.

4- Burun Estetiğine Nasıl Hazırlanabilirim?

Cerrahımız burun estetiği öncesi sizin beklentilerinizi ve gerçekte olabilecekleri sizin için sıralayacaktır. Ardından bu beklentilere ve operasyonun işleyişine göre hazırlıklar yapılması gerekir. Her ameliyat öncesinde önerdiğimiz bazı standartlar bulunur. Bunları kısaca saymak gerekirse; asprin ve ibuprofen gibi ilaçları ameliyattan bir süre önce bırakmanız, kanamayı artıran yani kan sulandıran ilaçları kesmeniz, yeşil çay, alkol ve sigara gibi alışkanlıklarınıza ara vermeniz gerekecektir. Özellikle ameliyattan bir ay kadar önce sigara içmeyi bırakmanızı hatta ameliyattan sonra da sigaraya yeniden başlamamnızı şiddetle öneriyoruz. Sigara içmek iyileşme sürecini ciddi oranda artıracak, olumsuz etkileyecektir.

5- Burun Estetiğinden Sırasında Neler Oluyor?

Operasyon genel anestezi altında yapılacaktır ve tipik olarak bir burun ameliyatı ortalama 30 dakika ile 2 saat arasında bir sürede tamamlanır. Operasyon anında cerrahın vereceği bazı kararlar vardır. Bunlardan en önemlisi operasyonun seyrine göre burnunuzun görünmeyecek yerlerinde ameliyatı kolaylaştıracak ve sonuçlara daha hızlı varmayı sağlayacak kesilerin kararıdır. Ardından cerrahınız kıkırdağı çıkartır ve şekil verdikten sonra görünmeyen dikişiler ile işlemi bitirir. Bazı durumlarda ise burun kıkırdağını kırarak şekil verir, bu tamamen ameliyatın seyrine bağlı olarak verilen kararlara bağlıdır.

6- Burun Ameliyatı İyileşme Süresi Ne Kadardır?

Cerrahınız ameliyattan sonra 7-10 gün boyunca burun tamponu takmanızı isteyecektir. Bu süreçte gözlerinizin altında herkeste görülecek şişlikler oluşabilir, bu tamamen iyileşme süresinde görünen bir durumdur. Dört altı hafta kadar bir sürede yorucu aktivitelerden, spor yapmaktan kaçınırsanız günlük aktivitelerinize daha kolay adapte olur hızlı iyileşme görebilirsiniz.

7- Burun Estetiği Sonrası Neler Yapılıyor?

Bir burun estetiği ameliyatının sonuçları, şişliklerin ve bazı morlukların yerini normalleşmeye bırakmasıyla birlikte görünür. Bu süreçte cerrahınızla birebir iletişim kurmaktan çekinmemelisiniz. Ameliyat sonrası iyileşme sürecinde yaklaşık 2-3 hafta zor nefes alabilirsiniz, bu normaldir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi adım adım iyileşmeyi cerrahınızla birlikte takip ederek gözlemlemelisiniz.

8- Burun Estetiğine Alternatif Ameliyatsız Bir Yöntem Var mı?

Bizim bildiğimiz kadarıyla yok. Burun estetiği şekil değişikliği yapmak için uygulanan bir prosedürdür ama solunum güçlüklerini de büyük ölçüde iyileşitireblir. Dolayısıyla estetik cerrahlar tarafından uygulanması şarttır. Ameliyatsız burun estetiği diye bir prosedür bulunmaz, yine de şekil değiştirdiği söylenen bazı ürünler olsa da biz önermediğimiz için buraya da yazmak istemeyiz.

9- Burun Estetiği Acılı Bir İşlem mi?

Her ameliyat kadar. Genel anestezi altında yapılan bu prosedür sonrası ağrı kesici verilecek, dolayısıyla bu ağrı kesicileri doğru zamanlarda kullanırsanız ağrılarınız olmayacaktır. Yine de belki 1-3 gün arası küçük ağrılar çekebilir, alışme sürecinde kaşıntılar hissedebilirsiniz. Çok nadir de olsa bu durumlarda cerrahınıza danışarak destek istemeyi unutmayın.

10- Revizyon Burun Estetiği Nedir?

Bir burun estetiği ameliyatından memnun kalmadıysanız ve sonuçları istediğiniz gibi değilse, yeniden burun estetiği yapılması işlemidir. İlk kez burun estetiği yapılmasından daha zordur ve ön muayene sonrası detaylı teknik muayene gerektirir. Hastanelerimizden revizyon burun estetiği randevusu oluşturabilirsiniz.

BURUN ESTETİĞİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun