Buz Lazer Nedir?

Son geliştirilen bir teknoloji olan buz lazer geliştirilen bir teknolojidir.

Son geliştirilen bir teknoloji olan buz lazer, epilasyon sırasında karşılaşılan ağrı acı gibi problemleri buz başlığı ile -3 dereceye kadar soğutabilmesi nedeniyle buz lazer nedir sorusuna cevap olarak geliştirilen bir teknolojidir. İşlem sırasında cihazın başlık uçlarının geniş ve büyük olması nedeniyle seans süresinden tasarruf sağlayan buz lazer teknolojisi acı eşiği düşük olan bireylere de konforlu bir epilasyon hizmeti vermeyi vaat eder. Kadınlarda olduğu gibi, erkeklerde de sırt, göğüs, omuz, kol, bacak, ense gibi bölgelerdeki tüylenme alanlarında kullanılan buz lazer bölgede ki ince kıllarda da son derece etkilidir.

Buz Lazer Uygulamasının Avantajları

Diğer lazer teknolojilerinin yerine kısa süreli seanslarda da sonuç elde etme olanağını sağlayan buz lazer, cilt rengi kıl renginden koyu olan kişiler içinde kullanılabilen en iyi teknolojidir. Esmer ten üzerinde yaz kış sezon fark etmeksizin kullanılabilen ve enerjiyi tek seferde blok olarak deriye aktarmaması nedeniyle güvenle kullanılabilen BUZ LAZER, termal kıl yapısından ince tüye dönüşen bölgelerde, uyku halinde olan çevre bölgeleri atağa geçirmemesi sebebi ile kullanıcı memnuniyeti son derece fazladır. Diot Buz lazer, her kıl folikülü için farklı yapıları hedef alan 3 farklı dalga boyu ile geniş bir etkinlik alanı içerir.

  • 755 nm Alexandrite dalga boyu cilt tipi I-IV arası ve koyu renkteki bulge anatomik yapılı kıl foliküllerinin epilasyonu için (genital, bacak, kolaltı)
  • 810 nm Diode dalga boyu, atış tekrarlama hızında ki yükseklik ve uygulama alanının genişliği ile yanak, sakal, bacak, kol gibi bulb ve bulge anatomik yapılı alanlar için,  
  • 1064 nm. Nd.yag Diode dalga boyu, kasık, yüz, göbek, bel ve sırt gibi kılların gömülü olduğu bulb ve papilla anatomik yapılı alanlar için tasarlanmıştır.

Buz Lazer ve Alexandrite Arasındaki Farklar

Alexandrite lazer genellikle kalın tüyler (termal) ve beyaz tenli kişilerde etkili olan bir yöntemdir. Soğuk hava üfleyen ilave bir aksamı vardır. Buz lazer ise, adından da anlaşılacağı üzere cilde direk temas etmek suretiyle başlığında ki soğutma sistemi ile -4 derecede uygulama sunarak tüylerden arındırma yapılır. Deri rengi koyu, beyaz, buğday tenli bireylere, ince tüylere yapılabildiği için hizmet anlamında ulaşılabilen kişi sayısı BUZ LAZERDE daha fazladır. Diotta başlığın deriye direk temasından dolayı lazer ışını deriyi değil direk kıl kökünü görmektedir. Dolaysıyla deriye tahribat en aza indirgenir.

Buz Lazer Hangi Bölgelere Uygulanır?

Diot buz başlıklı lazer; sırt, omuz, kol, alın, boyun-ense, kaş arası, tüm yüz, göz altları ve çevresindeki ince tüyler, sakal. Göğüs, meme çevresi, genital, el üstü, popo üzeri, göbek ve bel oyuntusu için çok ideal bir teknolojidir.

Diot Buz Lazeri özetlemek gerekirse;

  • Özellikle uzun süre işlem görmüş, termal kıldan anatomik olarak tüye dönüşmüş olan kişilerde,
  • Kıllarında %80 oranında azalma görülen kişilerde,
  • Esmer /zenci cilt renginde olan kişilere (kıl renginden koyu ten rengi olanlarda)

Lazer Epilasyon ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Epilasyona gelmeden en az 2 hafta önce güneşlenme bırakılmış olmalıdır. Epilasyonun uygulanacağı bölge 1 gün önceden kıllarından jilet ile temizlenmiş olmalıdır. Bunun dışında işlemden en az 1 ay öncesine kadar lazer epilasyon uygulanacak bölgeye asla ağda, cımbız, epilatör uygulanmamalıdır. Yine işlemden öncesinde tüy sarartıcılar ve kimyasal peeling yapılmamış olmalıdır. Epilasyondan sonra aktif olarak 1 hafta güneşlenme önerilmemektedir. Epilasyon sonrası güneş görecek bölgelere özellikle 30 spf güneş koruyucu krem sürülmelidir. İşlem sonrası bölgeye sıcak su, kese vb. birkaç saat değdirilmemeli. Yine işlem sonrası bölgede kızarıklık hassasiyet hafif yanma ağrı hissedilebilir. İsteğe göre peçeteye veya havluya sarılmış buz kompres yapılabilir. Sonuç olarak lazer epilasyon yaptıracak kişinin kıl yapısına uygun olarak seçilen cihaz ve parametreler kişinin işlemden son derece memnun kalmasına sebep olacaktır.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun