Çene Estetiği Hakkında

Çene ucunun tedavi planlaması yapılırken alt ve üst çenenin diş ilişkisi değerlendirilmelidir.

Çene Estetiği

Yüz güzelliği bir bütündür.  Belli başlı bazı oranlar olmasıyla birlikte günümüzde ‘altın oran’ denilen bir simetri ortalaması dahi belirlenmiş, güzellik bu kalıplar içerisinde değerlendirilmiştir.Yüz güzelliğini oluşturan önemli bir bölüm ise çene güzelliğidir. Çenenin şekil olarak yüze uyumlu olması, boyutlarının yüzün büyüklüğüne uygun olması, yüzün daha güzel görünmesini sağlar. Ayrıca konuşurken, yemek yerken, ağzı dudaklarla kapatılırken fonksiyonel görünüm çenenin estetik görünümünü de etkiler. Çene estetiğinde değerlendirme yapılırken bazı kriterler kullanılır. En önemlisi; yüze profilden bakıldığında alın kökü ve burun tabanından geçen çizgiye göre çene ucunun nerede olduğu değerlendirilir. İdeal çenenin ucu aynı çizgi üzerinde olmalıdır. Özel durumlar dışında, çizginin gerisinde olanlara çene az gelişmiş, önünde olanlara ise aşırı gelişmiş denilebilir. Bu durum yüzün gelişimiyle ilişiktir. Çoğunlukla çene ucu az gelişmiş olan hastaların burnunun fazla büyümesi , çenesi fazla gelişenlerin de burnunun basık kalması beklenen bir sonuçtur.

Çene ucunun estetik amaçlı olarak tedavi planlaması yapılırken en önemli kriter alt ve üst çenenin diş ilişkisinin değerlendirilmesidir. Alt veya üst çeneden birinin bütünüyle ilerde ya da geride kaldığı, iskeletin belirgin şekilde deforme olduğu , dişleri iyi oturmayan hastalarda mutlaka bir ortodontist tarafından değerlendirme ve radyolojik ölçümler yapılmalıdır. Eğer bir ısırım sorunu varsa tedavi tamamen farklı olacaktır. Bu tedaviye ortognatik cerrahi denir. Konumuz ortodontiden plastik cerrahi tarafa uzandığı takdirde artık herkesin rahatlıkla tercih ettiği çene estetiği ile istediğiniz görünüme kavuşmak  çok kolay. Çene estetiği türüne göre; çene törpüleme ve çene ucu estetiği olarak birçok farklı şekilde prosedürümüz bulunmaktadır .

Jawline Dolgusu

Yüzle uyumlu bir çene şekli, güçlü bir çene çizgisi hattı ve simetrik görünüm yüzün genel görünümünün daha dengeli olmasına yardımcı olur. Kadın erkek farketmeksizin herkese uygulanabilen bir işlemdir.Medikal işlemler arasında yer alsa da jawline işlemi çene estetiğinde çokça tercih edilen ve uygulama açısından kolaylıkla 10 dakika içerisinde sonuç veren pratik bir yöntemdir.

Çene İmplantı

Çene protezleri “implantları” alt yüz ve çenenin ön plana taşınmasını sağlarken, kulak altında kalan sağ ve sol kısımdaki bölümlerde yetersiz kalabiliyor. Bu amaçla çene kemiği üzerinde farklı cerrahi müdahaleler yapılabilir.Protezler silikon yapılı olabildikleri gibi aynı zamanda titanyum malzeme olarak da bulunabilmektedir. Silikon yapılı implantlar nispeten daha konforlu gibi gözüksede  belli başlı bazı handikaplardan kaynaklı titanyum yapılı , çene kemiği üzerine monte edilen implantlar daha uzun süreli hareketsiz olarak ömür boyu hasta tarafından korunur. Çene implantı dediğimiz çene protezi 1-2 saat süren küçük operasyondur, aynı gün eve dönebilir. Ağız içinden konulduğu için iz kalmaz. 1-3 gün içinde işe dönülebilir.

Çeneye Yağ Enjeksiyonu

Genellikle yağ enjeksiyonları yüzün farklı bölümlerinde daha etkili olsada (elmacık kemikleri , şakak , alın vs.) çene ucu ve hattında da uygulanabilir. Yağ dokusu yapısı gereği akışkan ve yumuşak olduğundan tok bir görüntü sağlamakta pek başarılı sonuçlar vermemektedir.

Çene Bot0ksu ( Masseter Bot0ks)

Bazı bireylerde çene açıları, aşırı derecede genişlemiş olabilmektedir. Özellikle kadın hastalara erkeksi bir görünüm veren bu durum, çene bot0ksu ile çözümlenebilir. Bir veya 2 seans botulinium toksin uygulaması, o bölgedeki kası zayıflatır ve o kasın hacmini küçültür. Böylece, yüzde dışardan bakıldığında dikkati çeken bir incelme elde edilebilmektedir. Çene bot0ksu uygulaması klinik şartlarında yapılan ve 5-10 dakika süren bir işlemdir. İstenilen etkiye ulaşmak için 1-3 seans uygulama gerekebilir.

Siz de çene operasyonları ile ilgili detaylı bilgi almak için bizlere 0850 222 3845 numaralı hatlarımızdan ulaşabilirsiniz.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun