Doğal ve Sağlıklı Olmaya Meraklılar İçin 9 Kalp Dostu Besin

Kalbi yormayan, kolestrol ve dengeleri kontrol altına almayı sağlayan 9 dostu gıda!

Fit ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak için belli başlı kurallara uymanız yeterlidir. Günlük vitamin ve mineral ihtiyacınızı karşıladığınızda herhangi bir sağlık problemi ile karşılaşmanız zordur. Bazı besinlerden aldığınız güçlü yağlar ve vitaminler sayesinde ciddi hastalıklardan kendinizi koruyabilirsiniz. Doğadaki her besinin kendine has özelliği ve faydası vardır. Kalp dostu gıdalarla hem kalp sağlığınızı yükseltebilir hem de daha kaliteli bir ömür sürebilirsini. Kalbinize iyi bakmanız, sizin de çevrenizdeki kişilerin de iyiliği için olmazsa olmazınız hale gelmelidir. Fayda bakımından zengin olan besinleri birlikte inceleyelim.

Kalp Sağlığı İçin Yağ Oranı Yüksek Deniz Hamsülleri

Somon balığı, ton balığı ve alabalık gibi yüksek oranda yağ içeren deniz canlıları insan sağlığı açısından çok faydalıdır. İçerdikleri yağların büyük bir kısmı Omega-3 yağ asitlerinden oluşur. Omega-3 kalp sağlığı açısından çok önemlidir. Yağlı balıklar kalp sağlığını destekler ve düzensiz kalp atış ritimlerini düzenli hale getirirler. Aynı zamanda damar tıkanıklığına sebep olan plak oluşumlarını durdururlar.

Kuruyemiş ve Tohumlarla Kalp Sağlığınıza Katkı Verin

Badem, fındık, fıstık ve ceviz gibi yüksek oranda protein içeren tohumlar sağlık açısından son derece faydalıdırlar. Bu tohumlar birçok vitamin içerdikleri gibi faydalı yağlarda içerirler. Lif açısından da çok zengin olan bu tohumlar kalp sağlığınızı korurken metabolizmanızın hızlı çalışmasını sağlarlar. Bu tarz besinleri lif ve içerdikleri sağlıklı yağ asitleri ile kalp sağlığınızı korurlar. Bu ürünlerin kavrulmamış ve doğal halleri ile tüketmeniz sağlık açısından daha faydalı olacaktır.

Kırmızı Meyveler Yiyerek Daha Dirençli Olun

Böğürtlen, karadut, çilek ve ahududu gibi kırmızı renkteki meyveler kalp sağlığı açısından çok önemli besinlerdir. Bu besinler yüksek oranda lif ve bio aktif bileşenleri içerirler. Bu bio aktif bileşenler kalp sağlığını korurlar. Ayrıca kırmızı renkli besinler kan basıncını dengeler ve damar yollarını rahatlatırlar.

Keten Tohumu Kalp Sağlığınıza İyi Gelecek

Keten tohumu yüksek oranda Vegan Omega-3 yağ asitleri içerir ve kırmızı meyveler de olduğu gibi bio aktif bileşenler yönünden oldukça zengindir. Keten tohumu kalp dostudur. Her yemeğe ekleyerek güvenle tüketebilirsiniz.

Yulah Kepeği ve Ezmesiyle Kalbinize İyi Bakın

Yulaf çok yüksek oranda lif içerir. İçerdiği lifler sayesinde yediğiniz yiyeceklerdeki fazla kolesterolün vücuttan kolayca atılmasını sağlar. Diyetlerinizde sık sık tüketmeniz gerek yulaf sizi gün boyu tok tutacaktır.

Küçük Savaşçılar: Baklagiller

Fasulye, bamya, barbunya ve nohut gibi baklagiller içerdikleri lifler sayesinde kalp sağlığınızı korurlar. Kilo kontrolü açısından da önemli olan bu besinlerin tok tutma özellikleri de yüksektir.

Sebzeler ve Turunçgiller Kalp Dostudur

Kırmızı biber, havuç, patates ve kabak gibi besinler beta karoten içerir. Beta karoten cilt ve kalp sağlığı açısından çok önemlidir. Aynı zamanda bu besinler C Vitamini yönünden de zengindir ve vücuda enerji verirler. Özellikle patates içerdiği potasyum sayesinde kan basıncını dengeler. Brüksel lahanası, ıspanak ve brokoli gibi yeşil sebzeler insan sağlığı açısından mutlaka tüketilmesi gereken besinlerdir. Bu besinler potasyum, lif, folik asit, kalsiyum ve C vitamini içerdikleri için kalp dostudur. Portakal, ananas ve papaya gibi meyveler C vitamini, beta-karoten, folik asit ve lifler içerirler. Bu içerikler kanın pıhtılaşmasını engellerler. Bu meyveleri haftada 2 kez tüketmeniz kalp sağlığınız açısından faydalı olacaktır. Yoğun oranda potasyum içeren domates kalp sağlığı açısından önemli bir besindir. Likopen içerdiği için kolesterolü düşürür ve kalbi korur.

Çikolata ve Kalp Sağlığı Ne Alaka Demeyin Bitter Çikolata Kalbinize İyi Geliyor!

Çikolatayı sevmeyen çok azdır. Çikolata yüksek kalori içermesine rağmen vücuda faydaları da vardır. Özellikler içeresindeki kakao oranı minimum %80 olduğunda tam bir kalp dostudur. Siyah çikolata birkaç sebzede de bulunan biyo aktif bileşenler içerir. Bu bileşenler kan basıncını düzeltir ve hassasiyeti azaltır.

Doğanın Armağanı Zeytinyağı Kalbinize İyi Gelir

Muhteşem bir doğal kaynak olan zeytinyağı, saç, cilt ve vücut sağlığı açısından olmazsa olmazlardandır. Güçlü bir antioksidan olan zeytinyağı kan şekerini düzenler ve kalp sağlığınızı korur. Yukarıda saydığımız dokuz gıdanın bir tanesi hariç hepsi vegan beslenme ile alakalı besinler. Aslında biz böyle seçmedik, vegan gıdaların kalp sağlığına iyi geldiğine dair birçok makale okumuş olsak da bu listeyi hazırlarken balık hariç tüm gıdaların vegan olduğunun farkına varmamıştık. 

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun