Düzenli Cilt Bakımı

Cilt bakımında uygun ve profesyonel ürünler kullanılarak istenilen sonuçlara ulaşmak mümkündür.

Cilt bakımı, olumsuz çevre koşuları, düzensiz uyku, yorgunluk, stres, hormon değişiklikleri, yeme alışkanlıkları, alkol, sigara kullanımı, yeterince su tüketilmemesi, fazla maruz kalınan güneş ışınları, uzun süreli ilaç kullanımı gibi durumlarda kişilerin ciltlerinin yenilenmesi ve yıpranmasının engellenmesi için yapmaları uygun olan bakım şeklidir. Kişi sadece problem yaşadığında cilt bakımı yapılmamalı; sağlıklı, parlak bir cilt sahibi olmak için veya bu durumun korunması için cilt bakımı sürekli ve düzenli aralıklarla yapılmalıdır. Doğal yaşlanma süreci içerisinde de cilt eski canlılığını ve elastikiyetini bir miktar kaybedebilir. Ciltte kırışıklıklar, renk değişiklikleri, esneklik kaybı ve gevşemeler oluşabilir. Cilt bakımları bu gibi durumlar için de güzel ve etkili yöntemler sunabilir. Cilt bakımı aynı zamanda cilt yapısını düzenlemeye, cilt dengesini sağlamaya, cildin yaşlanmasını yavaşlatmaya, ölü derinin ciltten sağlıklı bir şekilde atılmasına yardımcı olur. Cilt bakımında uygun ve profesyonel ürünler kullanılarak istenilen sonuçlara ulaşmak mümkündür. Kırışıklıkların aza indirilmesi, cilt yağlanmasının giderilmesi, cilt kuruluğunun önlenmesi, lekelerin giderilmesi, lifting, antiaging uygulamaları, siyah nokta temizliği, masaj uygulamaları gibi işlemler yapılır. Genel olarak özetlersek normal, kuru, yağlı, karma ve oldun olmak üzere 5 ayrı cilt tipi vardır. Her cilt tipinin ihtiyacına göre farklı uygulamalar yapılmaktadır. Cilt ihtiyaçlarının bilinmesi, doğru ürünler ile doğru uygulamaların yapılması ve konu hakkındaki uzmanlar tarafından  işlemlerin yapılması, cilt bakımından etkin sonuçlar elde edilmesini sağlar. Uygun olmayan veya doğru uygulanmayan işlemler, istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Her yaşta ve her cilt tipine sahip kişiler cilt bakımına ihtiyaç duyacaktır. Haftalık, aylık ve yıllık cilt bakımlarının içerikleri, yapılan işlemler, birbirinden tamamen farklıdır. 20’li yaşlarda itibaren erkek ve kadın herkese cilt bakımı uygulaması yapılabilir.

Genel bir cilt bakımında sıralaması şu şekildedir;

  • Cilt temizleme sütü ile yüz ve boyun bölgesi tamamen temizlenir.
  • Cilde uygulanan özel tonik ile gözenekler sıkılaştırılır.
  • Vapozone cihazı ile su buharı ve ozon buharı verilir. Saf oksijen ile cilt bakıma hazırlanır. Her cilt tipine göre cilde verilen ozon buharı farklılık gösterir.
  • Siyah noktalar temizlenir.
  • Peeling işlemi yapılır, bu işlemde her cilt tipine göre farklılık gösteren, cilt tiplerine uygun peelingler seçilerek işlem gerçekleştirilir.
  • Cilt altına işlemin geçebilmesi için galvenik akımla işlem yapılır.
  • Cildin nem dengesini sağlamak için, cilt yapısına uygun serum desteği sağlanır.
  • Cildin ihtiyaçlarına uygun olarak nem maskesi, kolajen maske, antiaging maske ve benzeri maskeler uygulanır. Maske de uygun cilt yapısına ve uzman kontrolünde işlem yapılır.
  • Masaj uygulaması ile cilt bakımı bitirilir.

Medikal Cilt Bakımı Yöntemleri

Her kadın elbette ki; güzel, pürüzsüz, gergin, parlak, genç ve diri bir cilt arzular. Günümüzde plastik cerrahi operasyonları kadar, ameliyatsız yapılan işlemlerde hastalar tarafından çok ilgi görmektedir. Ameliyatsız yapılan işlemlerin çok ilgi görmesinin başlıca nedeni; hastanın ameliyat sonrası süreçlere göre, bu işlemler sonrası çok çabuk şekilde sosyal hayata geri dönebilmesidir. Bu işlemlerin tercih edilmesinde diğer bir sebepte; ciltte içten bir yapılanma ve gençleşme sağlamanın daha doğal bir görünüm sağlamasıdır. Kozmetik dermatoloji bölümünde en çok cilt ve yüz gençleştirme uygulamaları olarak; fraksiyonel lazer ile cilt gençleştirme, fokus ultrason (hi-fu) dermapenli PRP ve askılama sistemleri uygulamaları ve leke tedavilerini sayabiliriz.

Fraksiyonel Lazer Cilt Gençleştirme

Fraksiyonel lazer ile cilt gençleştirmede, lazer ışınları ile cilde gözenekler açarak, yara varmışçasına algılatıp, iyileşme sürecini aktive eder. Bu işlem cildin sıkılaşması, ince kırışıklıkların giderilmesi, cildin daha pürüzsüz hale getirilip anti aging gençleşme etkisi sağlanmaktadır. Ciltteki sivilce izleri, yara izleri, su çiçeğinden kaynaklı izlerinde giderilmesi ve hafifletilmesi içinde uygulanır. İşlem öncesi cilde lokal anestezi kremi uygulanır, işlem ortalama 20-30 dakika sürer. İşlem sonrası ciltte kırmızı, kızarık görüntü oluşabilir. 24-48 saat duş alınması önerilmez.3.-4. Gün kabuklanma ve ince soyulma süreci başlar; bepanthen ve güneş koruyucu kullanılır. 1 hafta içerisinde parlak, gergin, açık tonlu bir cilt görünümü oluşur.

Fokus Ultrason Ameliyatsız Yüz Germe

Fokus ultrason uygulaması ortalama 30-45 dakika sürer, jawline (çene hattı) ve gıdı gerginleştirmek ve cildi gençleştirmek amaçlı yapılan bir uygulamadır. Fokus ultrason cilde hasar vermeden cilt altı hedef dokuyu 65 dereceye kadar hasar vermeden uyarır. Cilt altı smassı (yüz germe ameliyatlarında yukarı toplanan doku) uyararak sıkılaşmasını sağlar, cildin fibroblast tabakasını uyararak cildin kolajen ve elastikiyetini arttırır. Cildin kendi mekanizması aktive edilerek cildin gençleşmesi sağlanır oldukça doğal sonuçlar alınır. İşlem sonrası sonuç etkisi %20-%30 hemen görülür, 2-2,5 ay sonrası da işlem sonucu tam olarak gözlemlenir. Plastik cerrahi yaptırmayı tercih etmeyen, işlem sonrası sosyal hayata çabuk dönmek isteyen hastaların ideal tercihidir.

Dermapenli PRP Tedavisi

Hastaya lokal anestezi kremi uygulanır, prp için kan alınır ve trombositleri cilt uyuşma sürecinde ayrıştırılıp prp hazırlanır. Temizlenmiş cilt üzerine ayarlanabilir Dermapen başlığı ile, cildin her bölgesine farklı derinliklerde peeling etkisi sağlanır. Cilde peeling etkisi yapılır ve minimal hasar verilir ve böylelikle iyileşme süreci tetiklenir. İşlem bitiminde prp maske şeklinde tüm yüze uygulanır. İşlem sonrası ilk 24 saat biraz kızarıklık gözlemlenebilir. İşlem sonrası 3.4. gün hafif pullanma şeklinde dökülme olabilir. Bepanthen ve güneş koruyucu kullanılır. İşlem yüzeye l leke tedavisi cilt gençleştirme, ince kırışıklıklar, cilt tonu açma, cilt sıkılaştırma, scar tedavisi amaçlı önerilir.

İple Yüz Germe Uygulaması

İple askı uygulamaları, yüzün kaybettiği oval görüntüyü geri kazanmak, sıkı ve gergin bir cilt görünümü kazanmak, kırışıklıkları açmak amaçlı kullanılan bir yöntemdir. Genelde aptos ve kilit askı yöntemleri en çok tercih edilen ip ile askılama çeşitleridir. İnce ciltli, genelde yaşı genç olan hastalara (30 yaş civarı) daha uygundur, bu hastalarda daha erken yaşta cilt sıkılığı sağlanması hedeflenir. İşlemin 2 yıla kadar etkisi sürmektedir. Ciltte sıkılaşma, Nasolabial (yanak kenarı) çizgilerin açılması, yüz ovalinin belirginleşmesini sağlar. Kilit askı (spring thread) ile ip uygulamaları; daha çok ağır yüzlerde, daha olgun yaştaki hastalarda tercih ediliyor olup, her türlü yüze rahatlıkla uygulanabilir. Kilit askı uygulaması en etkin iple askılama sistemidir. Yanak bölgesi, elmacık kemikleri, çene hattı belirginleştirme, gıdı germe, kaş kaldırma, yüz ovali belirginleştirme amaçlı uygulanabilir. Uygulama aynı zamanda cilt kalitesini arttırıp, kolajen oluşumunu tetikler; işlemin 5-7 yıl etki süresi vardır. İşlem lokal anestezi ile gerçekleştirilir ortalama 1-1,5 saat sürer. İşlem sonrası hasta çok çabuk bir şekilde sosyal hayata döner. İşlem sonrası sonuç 3 hafta içinde tam olarak belirginleşir. İşlem sonrası 3 hafta uyku sırasında sırt üstü yatılmalı, diş tedavisi gerçekleştirilmemeli ve ağzı çok açacak girişimlerde bulunulmamalıdır.ve yüze masaj ve kese uygulanmamalıdır.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun