Evde Kaldığınız Sürede Kilonuzu Korumanın Yolları

Koronavirüs salgını sürecinde evden çıkma yasağı olduğu için #evdekal çağrılarına uyuyor.

Covid-19 salgını ile birlikte mart ayı ortası itibari ile çoğu kişi kendini karantinaya aldı ve bu nedenle oldukça uzun bir sure evde kapalı kalma gündeme geldi. Evde kalınan sure uzadıkça kilo kontrolü sağlamak da güçleşiyor. Evde kalınan süreçte çok fazla fiziki faaliyet olmadığı için ideal kiloyu da korumak güçleşiyor ve yalancı açlık olarak adlandırılan stres ve kaygı bozukluğu nedeni ile sürekli açmış hissine kapılıp bireyler yeme ihtiyacı duyuyor. Bu durumda ideal kilomuzu nasil koruyacağız? İlk akla gelen soru da bu oluyor. Covid-19 salgını nedeni ile bağışıklık sistemimizi yüksek tutmamız gerekiyor. İlk olarak dikkat etmemiz gereken elbette ki uyku düzenine sadık kalmak. Bağışıklık sisteminizi yüksek tutmak için günde minimum 7-8 saat uyumaya özen göstermelisiniz. Sonrasında nasıl bağışıklık sistemimizi düşürmeden, koruyarak sağlıklı ve kilo almadan nasil beslenmeniz gerektiği üzerinde duralım.

Karantina Diyeti Yaparak Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirin

Bu dönemde hem bağışıklık sisteminizi yüksek tutup hem de kilo almadan beslenmek için doğru öğünler ve doğru beslenme şeklini tercih etmelisiniz. Bağışıklık sisteminizi güçlü tutmak için C vitamini, akciğer sağlığı için A vitamini, çinko, magnezyum, E vitamini mineraller ve antioksidanlar yönünden zengin besinleri tercih etmelisiniz. Bu dönemde şekerli, işlenmiş hazır yiyecekler, sigara ve alkolden kesinlikle uzak durmalısınız. Sigara, alkol, işlenmiş hazır yiyecekler bağışıklık sisteminizin düşmesine neden olacaktır.

 

Kahvaltı ilk akla gelen öğün olur tabii ki. Kahvaltıda mutlaka bir yumurta yemeye özen gösterin. C vitamini açısından zengin meyve ve sebzeleri mutlaka tüketin. C vitamini depolanmayan bir vitamin olduğu için mutlaka her gün tüketilmelidir. Günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılamak için günde iki mandalina ya da bir adet portakal ya da bir adet kivi tercih edilebilirsiniz. Sağlıklı beslenme ile alakalı bir yazımız var, onu mutlaka okumalısınız. Orada bağışıklığı güçlendiren gıdalara değindik.

Doğal Beslenerek Zayıflama Yöntemini Keşfedin

Bağışıklık sisteminizi güçlü tutmak için mutlaka E vitamini açısından zengin yer fıstığı, badem, ay çekirdeği tüketmeye gayret edin. Hatta bunları, dizi ya da film izlerken tüketmeyi alışkanlık haline getirirseniz hem daha tok hissedersiniz hem de yediğinizi çok anlamayacağınızdan ara öğünü bu şekilde geçirebilirsiniz. Bildiğiniz gibi herkes bu dönemde evde yoğurt yapımı ve evde ekmek yapımı gibi şeylerle ilgileniyor. Bu sürede siz de evde kendi yoğurdunuzu yaparak hem doğal beslenebilirsiniz hem de markete çıkmak zorunda kalmazsınız. Aynı şekilde evde doğal ekmek yapımı ile de kendi değişik, doyurucu tariflerinizi oluşturarak sağlıklı beslenebilirsiniz. Hatta bu süre zarfında zayıflama yöntemleri arasında doğal beslenmeyi ele alabilirsiniz. Karantina sona erdiğinde de kliniklerimizde ekstra taktikleri sizlerle paylaşabiliriz :)

 

Evde kaldığınız dönemlerde çok fazla fiziksel aktivite içerisinde olmadığınızı biliyoruz. Kimse kimseyi kandırmasın bu konuda. Doalyısıyla sizler için YouTube kanallarımızda paylaştığımız basit yoga teknikleri ve spor hareketleri ile alakalı videoları da izleyebilirsiniz. Doğal beslenme ve zayıflama arasındaki müthiş ilişkiye yukarıda değinmiştik. Burada bağışıklık güçlendirmenin ve sağlıklı kalmanın anahtarı doğal beslenmek evet. O yüzden #evdekal çağrısı süresince vejeteryan beslenerek zayıflama gibi yöntemler izleyebilirsiniz. Kendinize sebzeler haşlayabilir, sabah güzel kahvaltılar edip küçük öğünlerle midenizi doldurabilirsiniz. Tabii bu süre zarfında bol bol su tüketmeye de dikkat etmelisiniz. Günde en az 7-8 bardak su tüketerek vücudunuzu taze tutabilirsiniz. Unutmayın bu sürede sürekli yalancı açlık denilen hissi tadacaksınız, bu his sizi kandırmasın. Yalancı açlıkla başa çıkabilmek için bol bol su tüketmeli, öğünlerinizi meyve ve sebzelerle zenginleştirmelisiniz.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun