Gebelik Sonrası Tercih Edilen Estetik Operasyonlar

Gebelikte kilo alıp doğum sonrası kilo vermeye bağlı olarak vücutta deformeler oluşur.

Doğum sonrası hastanın memnuniyetsizlik yaşadığı bölgeye yönelik operasyonlar gerçekleştirilebilir. İlk olarak tercih edilen operasyonlardan biri de karın germe operasyonlarıdır. Hamilelik gibi zor ve çetin bir durumun üstesinden geldikten sonra, vücutta sarkma ve deformite oluşması oldukça normal bir durumdur. Bu deformite ile başa çıkmak için bazen spor yetersiz kalır. Anne Estetiği olarak da biliinen hamilelik sonrası vücut toparlama estetiği uygulamaları ile alakalı detaylı bilgileri merak ediyorsanız, yazının devamını okuyun.

  • Doğum Sonrası Karın Germe Ameliyatı

Gebeliğe bağlı olarak karın kasında yırtık ve deride oluşan sarkmayı düzeltmek amaçlı yapılan bir operasyondur. Operasyonda karın kasında oluşan yırtık, kalıcı dikişler ile anatomik olarak tekrar onarılır, sarkmış olan fazla deri alınır, yeni göbek deliği oluşturulur ve olması gereken yere taşınır. Operasyon sırasında özellikle bel ve göbek bölgesinde meydana gelmiş fazla yağ dokuları liposuction yöntemi ile alınır. Operasyon ortalama 2 saat sürer ve genel anestezi ile gerçekleştirilir. Operasyon sonrası bir gece hastanede yatış önerilir. Sigara içmeyen hastalarda iyileşme ortalama 2 haftada gerçekleşirken, sigara içen ya da şeker hastalığı rahatsızlığı olan hastalarda iyileşme süresi ortalama 3-4 hafta olmaktadır. Operasyondan sonra 4-6 hafta özel korse kullanılır, oluşan ödem ve şişlikleri azaltmak amaçlı masaj önerilir. Operasyonda oluşan dikiş izleri çamaşır altında kalacak şekilde tasarlanır, operasyon sonrası iz giderici krem kullanımı önerilir.

  • Hamilelik Sonrası Sarkan Memeler İçin Dikleştirme Ameliyatı

Gebelik sonrası emzirme sona erdikten ortalama 2-6 ay sonrası operasyon gerçekleştirilebilir. Operasyonda sarkan meme dokusu dikleştirme işlemi ile toparlanır. Operasyon genel anestezi ile gerçekleştirilir ortalama 2 saat sürmektedir. Operasyon sonrası hastanede 1 gece yatış önerilir, işlemden sonra 2 hafta özel destekli, sutyen giydirilir. İyileşme ortalama 2-3 hafta içerisinde tamamlanır. Ağır spora operasyon sonrası 2. ay başlanması önerilir. Operasyondan sonra kilonun korunması önemlidir, operasyonda oluşan dikiş izleri sutyen içerisinde kalacak şekilde tasarlanır, operasyon sırasında deri fazlalıkları alınır ve düşük olan meme başı normal anatomik yerine taşınır.

  • Doğum Sonrası Liposuction İle Yağ Alımı

Gebeliğe bağlı alınan kiloların bir kısmı gebelik sonlanınca verilebilmesine rağmen bir kısmı da kalıcı olabilmektedir. Özellikle bel, basen bölgesindeki bölgesel fazlalıklar kaldığı için bu bölgelere liposuction yağ alma operasyonu gerçekleştirilmesi gerekir. Operasyon genel anestezi ile ortalama 1-1,5 saatte gerçekleştirilir. Fazla yağ dokuları liposuction yöntemi ile alınır. Operasyonda kesi uygulanmaz, operasyon sonrası 4-6 hafta korse kullanımı önerilir.

  • Doğum Sonrası Oluşan Çatlaklar İçin Lazer veya Mezoterapi İle Çatlak Tedavileri

Özellikle karın ve basen bölgelerinde alınan kiloya ve deri gerginleşmesine bağlı olarak, deri çatlamaları oluşabilmektedir. Mevcut çatlaklara yönelik pek çok tedavi yöntemi olmasına rağmen, hiç birisi %100 etkin değildir. Karın bölgesindeki çatlaklar için en etkili yöntemler karın germedir, diğer bölgeler için lazer tedavileri ya da mezoterapi de önerilebilir.

 

  • Doğumdan Sonra Vajinoplasti: Genital Bölge Beyazlatma ve Estetiği

Normal doğuma bağlı genital bölgede oluşan gevşemeler vajinoplasti operasyonu ile ortadan kaldırılabilir. Operasyon genel anestezi ile gerçekleştirilir, ortalama 1 saat sürer. Vajinanın arka duvarından doku alınıp oluşan boşluk dikildiği zaman vajina daraltılmakta ve bu aynı zamanda gebelikte oluşan rahim sarkmasını da toparlamaktadır. Gebelikte yüksek hormon düzeyine bağlı genital bölgede renk koyulaşması oluşabilmektedir. Buna yönelik lazer tedavileri ya da mezoterapi renk açılması sağlanabilmektedir.

  • Gebelikte Oluşan Lekelere Karşı Hamilelik Sonrası Leke Tedavisi

Gebelik sonrası yüz bölgesinde hormonsal değişikliklere bağlı olarak oluşan yüz lekeleri için leke açıcı tedavi kremleri ya da lazer tedavileri seans uygulamaları ile leke görünümlerinde %90 a varan iyileşme sağlanabilmektedir

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun