Gözaltı Morluklarına Ne İyi Gelir?

İnsan vücudunda çekici bölgesi baş bölgesi olup, bu bölgede de gözler kalbin aynasıdır.

İnsan vücudunda en dikkat çekici bölge baş bölgesi olup, bu bölgede de gözler kalbin aynasıdır. Gözlerimiz ruh halimizi de yansıtır. O nedenle gözlerde şişlik, göz kapaklarında düşme, gözaltı torbalanmaları ya da göz altı morlukları ruh halimiz iyi olsa bile bizi yorgun, mutsuz, uykusuz, hasta halinde hatta olduğumuzdan daha yaşlı gösterebilir. Peki bu kadar önemli 'göz altı morlukları nedir?' ve neden bu kadar belirgin görülmektedir. Gözlerimizin altlarında yer alan deri tüm vücudumuzda yer alan deriden çok daha incedir. Vücudumuzda ortalama deri kalınlığımız 2mm iken, gözaltı deri kalınlığı 0,5 mm kalınlığındadır. O nedenle gözaltında yer alan damarlar çok daha belirgin durur ve göz altlarının cilt tipinize göre dışarıdan mavi, kahverengi, kırmızı görünmesine neden olur. Gözaltındaki boşluk ve zamanla oluşmuş olan morluklar, kadın erkek fark etmeksizin soluk bir yüz ifadesi, yorgun bir bakışa sebep olmaktadır. Görüntüden kurtulabilmek adına, yapılan makyajlar yoğun bir şekilde yapılmakta ve gereğinden fazla kimyasala maruz kalınmaktadır. Tabii ki genetik faktörler de devreye girdiği ve bundan dolayı morarma gözaltında doku kaybı olduğu zaman durum kaçınılmaz oluyor. Öncesinde alınabilecek önlemler sayesinde bu durumu öteleyebilir veya çok daha fazla ilerlememesi için önlem alabilirsiniz. 


Gözaltındaki Morluklar Neden Oluşur?

Göz altlarındaki morluklar çok fazla sebebe bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu sebeplerden hangisi olursa olsun mutlaka gözlenmeli, gözaltındaki morlukların asıl nedenleri üzerinde durulmalıdır. Özellikle kadınların korkulu rüyası gözaltı morlukları makyaj ile de tamamen kapatılması mümkün olamamaktadır. O nedenle doğal ve etkili tedaviler ya da doktorumuza danışarak profesyonel çözümler bulunmalıdır. Gözaltındaki morlukların başlıca sebepleri şunlardır;

  • Kötü belenme ve buna bağlı vitamin eksikliği (E,B,C ve K vitaminleri gibi)
  • Günlük ihtiyacımızın altında su içmek,
  • Cilt rengini veren melanin pigmentinin bozukluğu,
  • Kansızlık olduğu durumlarda cilt solgun göründüğü için damarlar daha da belirginleşmektedir,
  • Uzun süre bilgisayar yada telefon ekranı karşısında kalmak ve dolayısı ile gözleri yormak,
  • Yetersiz uyku ya da fazla uyumak göz altlarında donuk ve soluk görüntü oluşturduğu için damarlar daha koyu görülmektedir,
  • Hamilelik yada adet dönemleri hormon değişikliğine neden olduğu için renk solması ve buna bağlı gözaltı morlukları olabilir,
  • Uzun süre güneş ışığına maruz kalmak renk pigmentinin artmasına ve ciltte kararmalara neden olur,
  • Genetik faktörlerde göz altı morlukları oluşmasına etkendir,
  • Alerji oluşması sonucu gözaltında kaşınma ile damarların şişerek belirginleşmesi,
  • Yaşlanmaya bağlı kolajen ve elastin kaybı damarların daha belirgin görünmesine neden olur.

  • Gözaltında yer alan damarların görünümü azaltan en etkili yöntemlerin başında soğuk kompres gelmektedir. Gözaltına uygulanan soğuk su ile ıslatılmış bir bez ile damarların daraltılmasına yardımcı olunur. Bu yöntemde bez içine sarılan iki parça buz ile de uygulanabilir. Uygulamada bezi 15-20 dakika göz üzerinde bekletmek yeterlidir.
  • Soğuk uygulamayı buzdan farklı olarak, yine buzdolabında 1 saat beklettiğimiz salatalık ya da çiğ patates dilimleri ile de yapabiliriz. Dilimleri gözaltında yaklaşık 20 dakika bekletmek yeterlidir.
  • Soğuk süt yardımı ile de soğuk uygulama yapılabilir. Soğuk süte batırılmış pamuk size bu konuda yardımcı olacaktır.
  • Poşet çay kullanımı sonrası buzdolabında yarım saat bekletilerek soğutulur. Sonrasında yine 20 dakika kadar gözaltında bekletilmesi gözaltı morlukları için faydalıdır. Bunun için siyah ya da yeşil çay kullanabilirsiniz. Çay içerisinde kafein ve antioksidanlar hem cilt sıvı tutulumunu kontrol altına alır hem de damar daraltmakta yardımcı olur.
  • Elma da gözaltı morlukları için doğru bir doğal tedavi yönetimidir. Elma dilimlerini göz altlarınızda 20 dakika bekleterek, elma içeriğindeki doğal asit ile morlukları giderilmesi sağlanmış olur.
  • Gece makyajımızı temizledikten sonra hindistan cevizi yağı ile yapılan gözaltı masajı koyu rengin azaltılmasında destek olur. Hindistan cevizi yağı içeriği E vitaminden zengin olması sebebi ile gözaltında zarar görmüş hücrelerin o0nerımında çok faydalıdır.
  • Göz üzerinde bekletilen gül suyuna batırılmış pamuk da sizin için morlukların azaltılmasında yardımcınızdır. Yine 15 ila 20 dakika bekletebilirsiniz.
  • Limon suyuna batırılmış pamuk, ince dilinmiş bir portakal gibi C vitamininden zengin kaynaklar da gözaltını güçlendirmede size yardımcıdır.
  • Badem yağı ve limon suyunu karıştırarak yapılan masaj, gözaltı morlukları için güçlü bir ağartıcıdır. Burada önemli olan limon suyunu az kullanmak ve göze kaçmamasına dikkat etmek gerekir.
  • En kolay ve yormayan yöntem de iki adet yemek kaşığı yardımı ile gözaltı morluklarını gidermek konusunda yardımcı olacaktır. Yemek kaşıklarını buzdolabında beklettikten sonra gözlerinizin üzerinde yerleştirin. Aralıklar il kaldırarak yaklaşık yarım saat bu uygulama ile gözaltında morluklarınızdan kurtulabilirsiniz.

Gözaltı Torbalarına ve Gözaltı Boşluklarına Karşı Neler Yapılabilir?

Gözaltları için evde alınabilecek önlemler kısıtlıdır. Bu aşama da profesyonel bir hekimden destek alınmalıdır. Gözaltı ışık dolguları, mezoterapileri düzenli aralıklar da yapıldığı taktirde gözaltlarınızın toparladığını ve daha canlı bakışlarınız olacağını göreceksiniz. Öncelikle muayene olduğunuz hekimin konsültasyonu oldukça önemli, her şeyde olduğu gibi doğru tanı ve tedavi için, güvenilir bir kurum ve güvenilir bir hekimden yana tercihinizi kullanmalısınız. Kullanılan malzemelerin kaliteli ve orijinal olduğundan emin olarak işlem yaptırmalısınız. Kullanılan ürünlerin tek kullanımlık olması enfeksiyon takibi açısından fazlasıyla önemlidir.

  • Uykusuzluğun vücutta görsel olarak en çok belli edildiği bölge gözün alt kısımlarıdır. Gözaltlarında kaçınılmaz morluklarla karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle uyku düzeninize dikkat etmeniz gerekir.
  • Gözaltı kremleri için yaş baz alınmamalıdır, gözaltlarınızın nemli olması çok önemlidir. İnce kırışıklıklarınızın oluşmaması veya mevcut olanların daha fazla ilerlememesi için gözaltı kremlerinizi düzenli olarak kullanmalısınız.
  • Parmak uçlarınızla gözaltınıza minik minik masajlar yaparak kan dolaşımını hızlandırabilir, kanlanmayı artırabilirsiniz.
  • Ilık çay kompresi yapmak gözlerinizi hem dinlendirecek hem de morluklarını açmakta yardımcı olacaktır.
  • Alkol ve sigaranın fazla tüketimi gözaltını ciddi oranda etkilenmektedir, azaltılmalı, mümkünse hiç tüketilmemelidir. (Alkol ve sigaranın sadece gözaltına değil, tüm vücuda zararı göz ardı edilemeyecek kadar fazladır.)
  • Her şey de önemli olduğu gibi bol ve doğru su tüketimi göz altları için de önem teşkil etmektedir.
  • Mutlaka kullandığınız düzenli bir serum olmalıdır.

Gözaltındaki doku kaybını geri kazandırmak için, yapılacak güzel işlemlerden birisi gözaltı ışık dolgusudur. Her insanın vücudun da bulunan Hyalüronik Asit dolguların ana maddesidir. Gözaltına herhangi bir zararı yoktur. İşlem ortalama 20 dakika gibi kısa bir süre zarfında tamamlanmaktadır. Künt uçlu kanüller ile işlem yapılmakta cilt çok hassas olmadığı sürece morarma görülmemektedir. İşlemden hemen sonra gözle görülür bir fark oluşmaktadır fakat tamamen oturması, 15 gün gibi bir süre bulmaktadır. Ortalama etkinlik süresi 12 ila 15 ay arasındadır. Daha sonrasında tekrarlanması gerekmektedir. Fakat vücudun dolguyu eritmesiyle doğru orantılı olarak, erken ya da geç erimeler gözlemlenebilmektedir. Dolgu ne kadar düzenli aralıklar ile yapılırsa, kalıcılık oranı artacak ve memnuniyet oranı yükselecektir.

Gözaltı Morluğu Tedavisi

Bir diğer tercih ise; plastik cerrah tarafından gerçekleştirilen yağ enjeksiyonudur. Yağ enjeksiyonu genel anestezi altında yapılan bir operasyondur kişinin vücudundan alınmış olan uygun ölçüde yağ dokusu göz altına enjekte edilerek boşlukların doldurulması amaçlanır. Aynı zamanda kök hücre görevi gören yağ dokusu gözaltını beslemektedir. Dolguya göre daha uzun süre kullanılabilir fakat yağ enjeksiyonu da zaman içerisin de eriyecektir. Dolguya nazaran %20’lik bir dilimi kalabilmektedir. Gözaltı morluklarını açmak için kullanılan bir diğer yöntem ise gözaltı mezoterapileridir. Asıl içeriği hyalüronik asit olan mezoterapi ürünlerinin belirli seans aralıkları ile uygulanan, mutlaka hekim tarafından gerçekleştirilmesi gereken, minik iğne uçları yardımı ile gözaltına enjekte edilmesi işlemidir.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun