Doğal Bir Terapi: Gua Sha Masajı

Gua sha, dolaşımınızı iyileştirmek için cilde kullanılan doğal, alternatif bir terapidir.

Gua sha, dolaşımınızı iyileştirmek için cildinizi bir masaj aleti ile kazımayı içeren doğal, alternatif bir terapidir. Eski Çin şifa tekniği, kronik ağrı gibi sorunları ele alarak daha iyi sağlık için benzersiz bir yaklaşım sunabilir.  Bu eski Çin şifa tekniği, kronik ağrı gibi sorunları ele alarak daha iyi sağlık için benzersiz bir yaklaşım sunabilir.

Akupunktur uzmanları, vücudun diğer bölgelerindeki rahatsızlıkları tedavi etmek için yüz baskı noktalarını kullandıkça, yüz gençleştirme etkilerine de rastladılar. Braden, “Kırışıklıkların da gittiğini gördüklerinde bu anı yaşadılar” diyor. Popüler Gua Sha Facial Fusion protokolünde, S-şekilli bir nefrit yeşim taşının dışa doğru, yukarı doğru vuruşları, yavaşlayan lenfleri (şişkinliğe ve iltihaplanmaya neden olabilen durgun sıvıyı) manuel olarak boşaltmaya yardımcı olur. Bu teknik basit ve basit görünebilir, ancak yalnızca lisanslı bir akupunktur uzmanı veya Çin tıbbı uygulayıcısı tarafından yapılmalıdır. Bu, güvenli ve uygun bir tedavi sağlar. Daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır, ancak bu masaj tekniğiyle ilişkili çok az risk vardır.

Gua sha'yı uygulayan uzman, yumuşak dokunun mikro sirkülasyonunu uyarmak için kısa veya uzun vuruşlarla cildinizi sıyırır ve bu da kan akışını artırır. Bu vuruşları gua masaj aleti olarak bilinen düz kenarlı bir aletle yaparlar. Uzman cildinize masaj yağı uygular ve ardından aleti kullanarak cildinizi aşağı doğru hareketlerle tekrar tekrar kazımak için kullanır.

Ghu Sha Masajı Özellikleri Nelerdir? Ghu Sha Taşı Özellikleri Nelerdir?

Gua sha, uygulayıcıların iltihaptan sorumlu olabileceğine inandıkları vücuttaki chi denilen durgun enerjiyi ele almaya yöneliktir. Enflamasyon, kronik ağrı ile ilişkili çeşitli koşulların altında yatan nedendir. Cildin yüzeyini ovalamanın bu enerjinin parçalanmasına, iltihaplanmanın azalmasına ve iyileşmenin desteklenmesine yardımcı olduğu düşünülmektedir.

Gua sha genellikle bir kişinin sırtına, kalçalarına, boynuna, kollarına ve bacaklarına uygulanır. Nazik bir versiyonu yüz için bile yüz tekniği olarak kullanılır. Teknisyeniniz hafif bir basınç uygulayabilir ve ne kadar kuvvetle başa çıkabileceğinizi belirlemek için yavaş yavaş yoğunluğu artırabilir.

.Bir Gua Sha yüz bakımı yaparken, cildi belirli yönlere sıkıca vurarak nazikçe masaj yapmamız gerekiyor. Buradaki fikir, nazikçe masaj yapmak ve çürümek için kazımak değil. Uygulanan basınç aynı zamanda cildin hassasiyetine de bağlıdır.

Facial Gua Sha İşe Yarıyor Mu?

Facial Gua Sha uygulaması vücut için Teşhis ve yüz tedavisi için kozmetiktir. Yüzümüz, tüm vücudumuzun minyatür bir temsili gibi davranır. Yüzün farklı bölümleri, vücudun çeşitli organlarının ve meridyenlerinin temsilleridir. Vücudun belirli bir meridyeninde bir sorun / rahatsızlık varsa, muhtemelen yüzde aşırı duyarlılık olarak görünecektir. Bu, vücudun etkilenen bölgelerine kazınarak tedavi edilebilir. Doğal olarak yenilenmiş ve parlak bir görünümle sonuçlanır.

Yani, bir yüz Gua Sha tercih ettiğinizde, iç organlarınıza da iyi bir dönüş yaparsınız. Vücudun genel sağlığı iyi değilse yüzün ışıltısı ve ışıltısı mümkün değildir. Parlak bir görünüme sahip hasta bir vücut oldukça zor bir çağrıdır.

Gua Sha Masajında İhtiyaçları Nelerdir?

  • Yüz nemlendimre spreyi veya tonik
  • Nemlendirici
  • Yüz yağı
  • Bunlardan biri ve gua sha taşı kullanılablir.
  • Günlük cilt bakımı rutininize dahil edilebilir.

Gua sha yüz germe;

Yüz Gua sha işlemini düzenli olarak gerçekleştirdikten sonra, yüz kasları beslenir, gevşer ve eşit tonda olur. Dolaşımı iyileştirdiği bilinen bu eski Çin tıbbı, gerçek ten renginizi ortaya çıkarır ve yorgunluk ve stres nedeniyle ciltteki birikintileri giderir. İşlem doğal olarak yüz kaslarını eski haline getirir ve kırışıklık ve kıvrımların sayısını azaltır. Artık dünya çapında yüz gerdirme yaptırmak için doğal, sağlıklı ve uygun fiyatlı bir alternatif haline geldi.

Gua sha masajı, bir taşla ya da roller denilen bir aletle yapılabiliyor. Vücudun daha fazla bölgesinde kullanmaya elverişli olduğu için bazı kişiler rollerdan ziyade gua sha taşını tercih ediyor. Masaja geçmeden önce masaj aletinin buzlu suda bekletilmesi ve/veya alkollü mendille temizlenmesi gerekiyor. Ayrıca uygulanacak bölgeye bir miktar masaj yağı sürülmesi gerekiyor. Masaj, ilgili bölgenin gua sha taşı yardımıyla kısa veya uzun vuruşlarla sıyrılması ile yapılıyor. Bu işlem, kişinin ağrı eşiği dikkate alınarak yapılıyor. Aksi halde masajın uygulandığı bölgede aşırı kızarıklar, yaralar meydana gelebiliyor. Ayrıca olumsuz sonuç almamak için taşın doğru yönde uygulanması gerekiyor.

Gua sha taşı, genelde yeşim taşı ya da pembe kuvarstan yapılıyor. Yeşim taşı strese karşı korumasıyla ve mutluluk vermesiyle bilinirken; pembe kuvars ise yatıştırıcı, dengeleyici özelliğiyle öne çıkıyor. Bu türlerin haricinde gua sha taşları kimi zaman ametist, kristal kuvars taşı, akik gibi farklı taşlardan da üretilebiliyor. Taşın türü ne olursa olsun satın almadan önce mutlaka doğal olduğunu gösteren bir sertifikasının olup olmadığına bakmalısınız.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun