Medikal El ve Ayak Bakımı Nasıl Yapılır?

Medikal el, ayak bakımı sağlığa yönelik uygulanan özel bir bakımdır.

El ve ayak bakımı, sadece nemlendirme anlamına gelmez. Günlük rutininizdeki basit adımlar, kötü enfeksiyonlara ve hatta kansere karşı koruma sağlayabilir. Cildi hem yumuşak hem de sağlıklı tutmayı öğrenin. Muhtemelen yüzünüzü temiz ve nemli tutmak için günlük bir bakım ritüeliniz var. Peki ya çalışkan elleriniz ve ayaklarınız için uyguladığınız bir bakımınız var mı? Eller vücudun en çok kullanılan bölgesidir. Bu yüzden de en çok bakımı elleriniz ister. Ayaklar da gün boyu vücudun ağırlığını taşıdığı için vücudun en yorgun bölgesidir. Eller ve ayaklar, güzellik bakımı söz konusu olduğunda vücudun en ihmal edilen kısımlarından biridir. Ne kadar iyi bakarsanız bakın, elinizin pürüzlülüğü ve kuruluğu genel görünümünüzü bozabilir. Bu yüzden el ve ayak bakımına yüz bakımı kadar önem verilmelidir.  El ve ayak vücutta en çok dış etkilere açık olan bölgelerden biridir. Yüze belli periyotlarla uygulanan cilt bakımı gibi ellerin de özel bakıma ihtiyacı vardır. Bu nedenle de medikal el ve ayak bakımı işleminin yapılması hem estetik hem de hijyenik açıdan çok büyük önem taşımaktadır. Ellerin estetik açıdan cerrahi yöntemlerle gençleştirilmesi mümkün olmadığı için el bakımına daha çok özen gösterilmesi gerekir. Ellerin bakımında en önemli yapılması gerekenler;

  • Düzenli nemlendirici kullanılması
  • Sıcak ve soğuk suda ellerin yıkanmasına dikkat etmek
  • Kış mevsiminde elleri soğuktan korumak
  • Sabun, deterjan ve başka dış etkenlerden korumak

Ayak Bakımı

Evde El Bakımı Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Hafif Nemlendiriciyi Ellerinize Uygulayın: Düzenli cilt bakımı için fazla zaman ayıramamanız iyi bir mazeret olabilir. Nemlendirici uygulamak için akşamları 15 ila 20 dakika ayırıp uygulayacağınız el bakımı ciddi bir fark yaratır. Daha iyi sonuç için Hindistan cevizi sütü özleri ve nane ekleyebilirsiniz. Nane bazlı nemlendirici uygulamak cilde serin ve yatıştırıcı bir etki yaratır ve ertesi gün sizi ferahlatır.

Manikür Yaparak Ellerinizi Sağlılı Tutun: Güzel görünümlü ellere sahip olmak istiyorsanız uygun bir manikür için gidebilirsiniz. Ayrıca evinizde basit bir manikür de yapabilirsiniz. Evde manikür yapmak için gerekli olan malzemeler: tırnak cilası, tırnak makası, pamuklu çubuk, manikür itici, el nemlendirici. Elinizi bir kâse sabunlu suya koyun ve etlerinizi yumuşatın. İstediğiniz esanslı yağ da koyabilirsiniz. Elinizi beklettikten sonra temiz bir havluyla kurulayın ve kremi uygulayın. 10 ila 15 dakika bekletin. İyi bir tırnak kesici / tırnak makası ile etlerinizi temizleyin daha sonra tırnağınıza biraz limon suyu uygulayın, bu da tırnağınızın sarılığını azaltacaktır. Ellerinize kaliteli bir losyon veya el kremi uygulayın ve 10 dakika boyunca elinizde tutun. Bu daha sonra elinizi yumuşak ve tazelenmiş hissettirecektir. Şimdi tırnaklarınızı süsleyebilir ve parlatabilirsiniz. Tırnaklarınızı parlatmak için taban kat kullanabilirsiniz. Bu temel kat kuruduktan sonra tamamen istediğiniz renkte oje sürebilirsiniz.

El Bakımı İçin Oje Kullanın

Evde Ayak Bakımı Yapanlara Özel İpuçları

Ayaklarınızı Ilık Suya Koyun: Ayaklarınızı tedavi etmenin en iyi yolu, ayaklarınızı düzenli olarak ılık suya batırmaktır. Bu kirlilik, toz ve yorgunluğun etkisini hafifletmenin bir yoludur. Ayaklarınızı ılık suya koymak da vücudunuzu yeniler ve ayaklardaki kan dolaşımını artırır. Bu temel şeyi güzel ve rahat ayaklar için düzenli olarak yapmalısınız.

Ayak Tozu Kullanın: Ayak tozları, sıcak aylarda ayaklarınızdaki aşırı nemi etkili bir şekilde emebilen ayaklar için temel güzellik ürünüdür. Güzel ve kokulu bir toz, ayaklarınızın iyi hissetmesini sağlar ve aynı zamanda sizi gün boyunca ferahlatır. Ayrıca kokulu ayak problemini de hafifletir. Ayaklarınızı ferahlatmak ve kokudan uzak tutmak istiyorsanız, ayaklara her zaman iyi bir ayak gücü uygulayın. Ayak tozları, sıcak aylarda ayaklarınızdaki aşırı nemi etkili bir şekilde emebilen ayaklar için temel güzellik ürünüdür. Güzel ve kokulu bir toz, ayaklarınızın iyi hissetmesini sağlar ve aynı zamanda sizi gün boyunca ferahlatır. Ayrıca kokulu ayak problemini de hafifletir. Ayaklarınızı ferahlatmak ve kokudan uzak tutmak istiyorsanız, ayaklara her zaman iyi bir bakım yapın.

Evde Ayak Bakımı Önemi

Daha Sağlıklı Ayaklar İçin Pedikür Yapın:  Pedikürü düzenli bir yapmak ayakta harikalar yaratabilir. Haftada bir kez ayak masajına gidin. Bu ayaklarınızı temiz tutacaktır. Ayak tırnaklarınızın altında kir ve toz birikmesini önlemek için ayak tırnaklarınızı kesin.

Tırnak Bakımı: Yapmanız gereken en temel şey tırnaklarınızı doğru şekilde düzeltmek ve şekillendirmektir. Tırnağınızın etrafındaki eski ojenizi çıkarın. Tırnaklarınızı temizlemek ve düzeltmek için iyi bir oje çıkarıcı kullanın. Tırnaklarınızı düzeltirken, köşelerinizdeki tırnakları kesecek olursanız, bazı acı veren batık tırnaklara yol açacak şekilde tırnakları düz kestiğinizden emin olun.

Medikal El ve Ayak Bakımı İçin Bize Ulaşın

Yukarda belirtilmiş olanlara dikkat edildiği zaman ellerin dış etkenlere karşı dayanıklılığını artırmış olursunuz. Bakım için nemlendirici kremlerin kullanılması ilk şartlardan biridir. Ayrıca ellere peeling uygulamaları da yapılması gerekiyor. Uygulanan peeling işlemi ellerdeki ölü dokuyu arındırarak güneşten ve ya yaşlılıktan dolayı oluşabilecek lekelenmenin karşısını almaktadır. Güneşe bağlı yaşlanmadan elleri korumak için güneş koruyucuları kullanılmasına özen gösterilmelidir. Medikal el, ayak bakımı sağlığa yönelik uygulanan özel bir bakımdır. Tamamen tıbbi cihazların yardımı ile işlemler sağlanmaktadır. İşlem yapılmadan önce el ve ayaklar sterilize edilmelidir. Sonrasında farklılıklar gözlemlenerek karşılanan olağan dışı görünümler uzmana bildirilir. Medikal ayak bakımı öncesinde hijyenik bir şekilde doğru kesilmelidir. Tırnak yüzeyi temizlenerek parlatılır. Sonrasında ise özel freze ile tırnak uçları inceltilir. Sertleşmiş deri ve nasırlar temizlenerek özel kremler ile nemlendiriliyor. Ayda bir kez düzenli olarak medikal el ve ayak bakımı yapılması uzmanlar tarafından önerilmektedir.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun