Moksa Terapisi

Vücuttaki iltihaplı ya da hasta olan bölgenin üzerine yerleştirilmesine dayalı bir tekniktir.

Moksa Terapisi Nedir?

Yüzyıllar öncesine dayanan Çin Şifa tekniğinden biri olan Moksa Terapisi, pelin otunun yakılarak delikli aparatlar ile dumanının cilde yaydığı ısı ile tedavi eden bir yöntemdir. Isı ve bitki şifasına dayanan en eski tedavi yöntemlerinden biridir.

Neden Moksa Terapisi Uyguluyoruz?

Her insan vücudunda 14 meridyen bulunmaktadır. Vücudumuzda her organın üstünden geçen bu meridyenlere, gerekli aparatlar ile yerleştirilen pelin otunun yaydığı ısı tedavi etmeye başlamaktadır. Vücuttaki iltihaplı ya da hasta olan bölgenin üzerine yerleştirilmesine dayalı bir tekniktir.  Amacı akupunktur noktaları üzerine yerleştirilip yakıldığında kan dolaşımını arttırırken yaşam enerjisini de uyarır ve güçlendirir. Vücut ağrılarına, dolaşımın hızlandırılmasına, hasta bölgelere ve hatta kısırlık problemlerini tedavi etmektedir. Adet düzensizlikleri ve ağrıları, mide ağrısı, kusma, ishal, romatizmal kaynaklı ağrılar, stres gibi faktörleri daha hızlı bir şekilde iyileştirmektedir. Fitoterapi olarak adlandırdığımız bitki tedavisinde geçmişten günümüze önemli bir rol oynamaktadır. Chi olarak bahsedilen enerji, kan, sıvı (organlar arası bulunan akıntı) ve su birleşiminden oluşan sistemin sorunsuz çalışmasını sağlar. Ve bu sayede vücutta dolaşım sistemiyle alakalı herhangi bir durgunluğun sebep olduğu ağrıları tedavi eder. Çin tıbbına göre bu sistem sorunsuz çalıştığında herhangi bir sağlık sorunu yaşanmamaktadır. Fakat herhangi bir tıkanma söz konusu olduğunda hem ruhsal hem de fiziksel olarak hastalıklar ortaya çıkmaktadır.

Moksa çubukları sigara görünümünde veya puro görünümünde olacak şekilde değişebilmektedir. Uzman doktorlar tarafından yapılan muayene sonucunda bu uygulamaya gerekli bölge için karar verilir ve doktorumuz gerekli aparatlarını ısıtılacak bölgeye yapıştırarak işlemi gerçekleştirir. Önemli olan bu işlemin doğru noktalara ve bu konuda uzmanlığını almış doktorlar tarafından yapılmasıdır. Ortalama 5 dakika kadar yanan moksa çubukları ağrıları tedavi edici etki bırakır. Böylece vücudumuzdaki tıkanık noktalar açılarak Chi enerjisi tekrar sağlanır. Ve vücudumuz kendini iyileştirmeye başlar.

Moksa terapisi aynı zamanda normal doğum gerçekleştirmek isteyen anneler için önerilen yöntemlerden biridir.  Moksanın ısı etkisi bebeklerde normal doğum için en uygun pozisyona girmesini sağlar. Rahimdeki kan dolaşımını artmasını sağlayan moksa çubukları, rahim kas dokusunu olumlu yönde etkileyerek bebeğin spontane dönüşünü sağlamaktadır. Bu işlemi herhangi bir ağrısı veya yan etkisi bulunmamaktadır. Sadece yoğun ısı ve bitkiden gelen kokusu bulunmaktadır. Sezeryan kararı almadan önce doğal bir yöntem olan moksa terapisini uzman doktorumuza danışabilirsiniz.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun