Sakal Ekimi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Türkiye'de sakal ekimi ve saç ekimi hakkında bazı bilgiler derledik.

Sakal ekimi; yüz bölgesindeki sakalsız bölümlere, saçın arka kısmından ya da vücudun uygun görülen başka bir bölgesinden alınan kıl köklerinin ekilmesi işlemine verilen ­isimdir. Sakal ekimi de aynı saç ekimi işleminde olduğu gibi, lokal anestezi altında uygulanır ve hekimin uygun göreceği sayıda greft sakalsız bölgeye ekilir. Günümüzde moda olan sakal ve bıyık ekimi gibi işlemler, estethica saç ekimi ve saç sağlığı kliniğinde görev yapan saç ekimi uzmanı doktorlar tarafından uygulanır. Sakal ekimi işleminde de saç ekimi uygulamasında olduğu gibi adımlar uygulanır. Aşağıda sakal ekimi aşamalarına da değinerek sizleri kısaca bilgilendirmeye çalışacağız.

Sakal Ekimi Aşamaları

Sakal ekimi de bir saç ekimi prosedürüdür. Bu uygulamada da aynı şekilde bir işlem yolu izlenir. Bu işlemleri sırasıyla kısaca şöyle açıklamak mümkündür;

  • Sakal ekimi öncesi ön muayene yapılması,
  • Ekim yapılacak bölgenin belirlenmesi ve greft sayısının hesaplanması,
  • Sakal ekimi öncesi yapılan testler için kan alımı ve testlerin yapılması,
  • Ağrısız anestezi işlemiyle lokal anestezinin sağlanması,
  • Donör bölgeden kıl köklerinin toplanarak organ nakil solüsyonunda bekletilmesi,
  • Toplanan greftlerin safir perkutan sakal ekimi tekniğiyle sakalsız bölgeye ekilmesi,

Sakal ekiminin saç ekiminden çok farkı bulunmadığını, bu aşamalardan kolayca anlamak mümkün. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, donör bölgeden alınan kıl köklerinin mümkün olan en yüksek hayatta kalma sağlayan teknikle muhafaza edilmesi ve ekim yapılacak alana nakledilmesi. Bunun dışında, sakal ekimi yanında bıyık ekimi de aynı kategoride değerlendirilir. Bu bağlamda bıyık ekimi ve sakal ekimi prosedürleri de benzerlik gösterir.

Saç Ekiminin Avantajları ve Dezavantajları 

Her estetik işlemde olduğu gibi sakal ekimi de avantajları ve dezavantajları ile ele alınmalıdır. Şeffaf şekilde bu avantajları ve dezavantajları sizlere bu yazıda açıklamak, seçim ve karar aşamanızda yardımcı olmak istiyoruz.

Dilediğiniz Stilde Sakallar

Sakal ekimi esnasında sakalınızı istediğiniz şekilde hayal ederek ekim yaptırabilirsiniz. Batı türü bir sakal hayal ediyorsanız, o şekilde çizim yaptırabilir daha net çizgilerle belirlenmiş bir sakal hayal ediyorsanız da yine hekime bunu belirterek kendi stilinizi yaratabilirsiniz.

Gür Sakallarınız ile Daha Çekici Olmak Sizin Elinizde

Sakallar ve bıyıklar gerçekten erkeğin estetiğini tamamlayan iki unsur. Yapılan araştırmalara göre birçok kadının sakallı erkekleri daha çekici bulduğu ortaya çıkartılmıştır. Dolayısıyla burada elinizde oldukça iyi bir avantaj yer alıyor.

En Az Düzeyde Acı

Gelişen teknoloji ve estethica AR-GE ekibi tarafından geliştirilen altın uçlu iğneler ile dokuya en az zararı veren safir perkutan yöntemiyle sakal ekimi yaptırabilirsiniz.

Sakallarda Hızlı Yenilenme ve İyileşme

Sakal ekimi sonrası da saç ekimi işleminde olduğu gibi altın krem uygulaması yapılır. Bu krem ile dokuda yenilenmenin daha hızlı olduğu, yaptığımız araştırmalar sonucu bizim de elde ettiğimiz bir bilgi.

Sakal Ekimi Sonrası Tıraş Olmanıza Normal Devam Edebilirsiniz

Sakal ektirdikten sonra tabii ki tıraş olmanızda bir değişiklik olup olmayacağını merak ediyor olmalısınız. Evet tıraş olmanızda herhangi bir engel olmuyor, sadece doktorunuzun size işlemden sonra verdiği süreyi dikkate alarak dilediğiniz gibi tıraş olmaya devam edebilirsiniz. Hatta tıraş olmaktan daha da keyif alır hale gelebilirsiniz 

Sakal Ekimi Dezavantajlara Nelerdir?

Biraz da bu konu üzerinde durmakta fayda var. Kısaca üzerinde durarak hem daha şeffaf olabileceğiz hem de sizin seçiminizde daha etkili olabileceğiz, buna inanıyoruz. Hiç göze çarpmayacak olsa da sakalsız bölgeye ekilmek üzere vücudunuzun uygun bölümündeki greftleri toplayacağız. Dolayısıyla bu bölgedeki güçlü kılları kurban etmeniz gerekecek. Dert etmeyin, o kadar hesaplı topluyoruz ki, belli olmuyor.

Ekilen Sakallar 2 Hafta ile 3 Ay Arasında Dökülme Yaşanır 

Ekilen yeri ilk ay uçlardan makas ile kesilebilir. 1 aydan itibaren dilerseniz jiletle tıraş edebilirsini. En az 6 ay ekilen sakallara makine ile tıraş edilmemelidir. Dökülmenin ardından sakallarınız daha gür şekilde normal düzeninde çıkmaya devam edecektir.

Sakal Ekimi Merkezi Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Sakal ektirmek istiyorsunuz ve hangi klinik daha iyi karar veremediniz. Haklısınız, çünkü bu işlem tecrübeli ellerde yapılması gereken, sizin estetiğinize katkıda bulunacak bir işlem. Daha iyi görünmek ve bu işlemi tecrübeli ellerde yaptırmak sizin de hakkınız. O yüzden, seçeceğiniz klinikte şu kriterlere dikkat etmeniz gerekir;

  • Eğitimli ve yetkin saç ekimi uzmanı doktorların yer aldığı klinikleri seçin,
  • Tecrübe çok önemli bir konu. Tecrübeli doktorlara kendinizi emanet edin,
  • Kullanılan teknikle alakalı bilgi alın. Safir  perkutan tekniği tercih edilmelidir.
  • Kliniğin yetki belgelerini kontrol edin. Saç ekimi yapabilmek için sertifikalara sahip olması gerekir,
  • Sakal ekimi öncesi ve sonrası muhatap olacağınız ekip de önemli. Kurumsal hastaneleri tercih edin,
  • Muayene süreçlerini titizlikle yürüten hastaneleri tercih edin,
  • Sakal ekimi öncesi ve sonrası fotoğrafları talep edin ve karşılaştırın,
  • Müşteri yorumlarını inceleyin, Google’da kliniğin eski müşterilerinin yazdıklarını mutlaka inceleyin
Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun