Slim Liposuction | Slim Lipo Fiyatları 2024

En çok sorulan soruların başında slim liponun klasik liposuctiondan ne farkı olduğudur.

Yeni nesil vücut şekillendirme yöntemlerinden olan slim lipo bölgesel yağlarından şikayetçi olanların imdadına yetişiyor. Asıl adı lazer lipoliz plus olan bu uygulama ürün markasıyla isim olarak özdeşleşmiştir. Slim lipo aslında bir ürün adı olup hastalara daha ayrıntılı bilgi verilirken uygulanacak işlemin lazer lipoliz plus olduğu söylenmeli. Buradaki kilit nokta , slim lipo uygulamasının bir vücut şekillendirme tedavisi olduğudur. Eğer hasta çok kilolu ise sağlıklı yaşam kliniğine beslenme uzmanına yönlendirilir.

Bölgesel yağlanma günümüzde kişilerin ortak problemi haline dönüşmüştür. Özellikle masa başı oturanlar bu dertten müzdariptir. Hareketsizliğin doğal bir sonucu olarak yağ hücrelerinin inatçı bir şekilde belli bir bölgede birikmesiyle şikayetler baş göstermeye başlar.

Liposuction ihtiyacı duyan herkesin aklına gelen ilk soru slim liposuction fiyatları olsa da slim liposuction ile klasik liposuction arasında ki fark da çok fazla merak konusu. Bunun için doktorlarımızın verdiği cevap ise şu şekilde; klasik liposuction yönteminde işlem sadece kişinin yağ hücrelerini vücuttan atmak üzere gerçekleştirilirken, slim liposuction yönteminde yağ hücrelerinin alınmasından sonra derinin toparlanması toparlama işlemi yapılır. Bu sayede yaşanan yağ kaybından sonra, cilt sarkması yaşanmaz.

Slim liponun hangi bölgelere uygulanacağı da ayrı bir merak konusudur. Gıdı , iç bacak , kol içleri, karın, sırt , bel gibi kısımlara uygulanabilir. Slim lipoda yapılan ana işlem cildi içeriden yakma eylemidir , cilt altındaki kolojenin uyarılmasıyla birlikte cilt yenilenir.

Lazer lipoliz ile lazer lipoliz plus arasındaki en çok öne çıkan fark ise cihazların yaydığı dalga boyudur. Lazer lipolizde bir dalga boyu varken lazer lipoliz plusta iki dalga boyu mevcuttur bu özelliği ile yağ eritme işlemi daha etkili olmaktadır.  Klasik liposuction da yağlar çekildikten sonra deri büzüşebilir.

Yine lazer lipoliz ile lazer lipoliz plus arasındaki ayrımlardan biri korse giyme süresidir. Giyilen korse süresi slim lipoda olabildiğince azdır. Yapılan araştırmalarda doktorların  ‘ incelmekle yetinmez sıkılaşmak da isterseniz slim lipoyu tercih ediniz ‘ şeklinde beyanları olduğunu görmek mümkün.  Genel anestezi altında yapılan slim lipo yalnızca yüze uygulanmaz.

Yapılan işlemde eğer hastadan iki ile üç litre arasında yağ alındıysa bir gece hastane yatışı önerilir. Yapılan işlem ardından uygulanan bölgede morarma olması  kuvvetle muhtemeldir. Slim liponun en büyük avantajı bir kez yağ alınan bölgenin bir daha yağlanma ihtimalinin olmayışıdır.

Vücut şekillendirme denildiğinde diğer teknikleri demode eden ve deyim yerinde ise gölgede bırakan slim lipo günden güne popülerliğini arttırıyor. Klasik liposuction, vaser liposuction,  ve hatta lazer liposuction dahi slim lipo uygulaması çıktığından beri tercih listelerin gerisinde kalmaktadır .

Yukarıdaki bilgilerin ışığında iki dalga boyundan daha ayrıntılı bahsetmek gerekirse 924 nm ve 975 nm olarak kaydedilebilir;  975 nm dermal doku bileşenlerinden suya odaklanırken 924 nm dalga boyunda ise yağlar parçalanır. Lazer teknolojisi ile cilt hücrelerindeki kolojen stimüle edilir ve tetiklenir. Bu da ilerleyen yaşlarda dahi cildin sarkmasına engel olur. Slim lipo’nun ayrıca fiber uçları bulunmaktadır; bu fiber uçlar sayesinde doktorlar işlemleri daha incelikli bir şekilde yapabilmekte ve tamamlayabilmektedirler.

Kısaca özetlenirse;

  • Slim lipo isminin kaynağı
  • Slim lipoyu kimlerin tercih ettiği
  • Slim liponun diğer işlemlerden farkı
  • Slim liponun hangi bölgelere uygulanacağı
  • İşlem sonrası yapılması gerekenler

gibi konular ele alındı. Her tedavi de olduğu gibi lazer lipolz plus yani slim lipo işlemini yaptırmadan önce uygulanacak hastane ve doktor titizlikle seçilmelidir.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun