Tıraşsız ve Ağrısız Saç Ekimi Nasıl Yapılıyor?

estethica'da hangi şartlarda tıraşsız ve iğnesiz saç ekimi yapılır?

Tıraşsız ve ağrısız saç ekimi günümüzde birçok kişinin daha iyi görünüme kavuşmak için tercih ettiği bir uygulama şeklidir. Çünkü saç dökülmesi, birçok kişinin sosyal hayatını olumsuz yönde etkileyen bir problemdir. Stres, yaşlanma, genetik faktörler ve düzensiz beslenme gibi çok çeşitli etkenler saç dökülmesi sonucunu beraberinde getirebilir. Saç dökülmesi sorununu yaşayan bireyler, sosyal hayatlarında özgüven eksikliği durumuyla baş başa kalabilirler. Ancak saç ekimi işlemi yaptırarak kendine güvenlerini yeniden kazanıp, sosyal hayata daha rahat adapte olmaları mümkündür. Saç ekimi uygulamasında çok farklı teknikler bulunur.

Günümüzde İstanbul saç ekim merkezleri arasında en çok tercih edilen modern saç ekim yöntemleri arasında ağrısız saç ekimi bulunmaktadır. Saç ekimi nasıl yapılır, konusuna gelecek olursak, Tıraşsız Saç Ekimi işleminde düşük devirli mikromotorlar sayesinde hastanın ensesinden saç kökleri toplanır. Bu miktomotorların saç köklerini parçalamadan toplayabilme özellikleri mevcuttur. Tıraşsız Saç Ekimi işlemi sayesinde hasta, saçlarını kazıtmadan saç ekimi işlemi yaptırabilmenin avantajını elde eder. Bu uygulama sayesinde ‘dokuya saygılı’ saç kökü alımı gerçekleştirilir.

İğnesiz Anestezi Nedir? Nasıl Yapılır?

Ağrısız saç ekimi işleminde; iğnesiz özel anestezi cihazları sayesinde hastanın ağrı ve acı duymadan saç ekimi yaptırabilmesi sağlanır. Ağrısız Saç Ekimi uygulaması esnasında iğnesiz anestezi cihazları, anestezi maddelerini püskürterek cilt altına ulaşmasını sağlar. Bu cihazlar kullanılırken cilde yalnızca silikon başlıklar temas eder ve anestezi sağlayan maddeler cilt katmanlarında enjektör iğnesinden daha geniş bir alana yayılır. Böylece ağrı ortadan kalkar.
Traşsız saç ekimi işleminde kullanılan cihazlar saç köklerinin ekileceği alanı açar ve bu alana yeni saç köklerinin ekilmesini sağlar. Yeni saç kökleri, hastanın kendi saç telleri korunarak ekilir. Böylece hem ekilen saç köklerinin hem de var olan saç tellerinin zarar görmesi engellenir. Saç ekim işleminin ardından hasta kısa bir süre içinde sosyal hayatına devam edebilir. Uygulama yaklaşık 5 ila 8 saat arasından sürer. Ekilen saçlar, uygulamanın ardından geçen 3. aydan itibaren çıkmaya başlar. 1. yılın sonunda ekilen saçlar çıkmış olur ve hedeflenen görüntü elde edilir. Tıraşsız Ağrısız Saç Ekimi işleminde son yılların güvenilir uygulaması olan Safir Perkutan Tekniği kullanılır. Bu teknikte tek seansta 3000-3500 adete varan greft ekimi yapılarak yaklaşık 6500 adet saç kökü elde edilir. Saç ekim merkezi arayışındaysanız estethica'da plastik cerrahi uzmanı, dermatoloji uzmanı ve anesteziyoloji uzmanlarının değerlendirmelerini dikkate alarak saç ekimi yaptırabilirsiniz. Profesyonel yaklaşımı ile öne çıkan estethica ile iletişime geçerek saç ekimi fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz. İşlem hakkında bilgi alırken saç ekimi öncesi sonrası fotoğraflarını inceleyerek merak ettikleriniz hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Genetik faktörler, stres, yaşlanma, hormonal bozukluklar ya da yanlış beslenme gibi birçok olumsuz faktör saç dökülmesine sebep olabilir. Saç dökülmesi problemi yaşayan kişiler, sosyal hayatlarında özgüven eksikliği hissedebilirler. Bu noktada saç ekimi işlemi, kişiye kendisini iyi hissettirecek başarılı sonuçlar ortaya koymaktadır. Günümüzde farklı teknikleri bulunan saç ekimi uygulamasında son dönemde en çok tercih edilen yöntemlerden arasında tıraşsız ağrısız saç ekimi bulunur. Kanama ve şişliğin en düşük düzeyde kaldığı bu yöntemler sayesinde hasta, acı çekmeden operasyon geçirmenin avantajını yaşayabilir. Peki saç ekimi nasıl yapılır? Ağrısız saç ekimi işleminde, estethica Hastaneleri’nde kullanılan iğnesiz özel anestezi cihazları sayesinde hastanın ağrı duymadan saç ektirebilmesi sağlanır. Operasyon sırasında iğnesiz anestezi cihazları, anestezi sağlayan maddeleri basınçla püskürterek gözenekler aracılığıyla cilt altına ulaşmasına hizmet eder. Cilde yalnızca silikon başlığın dokunduğu bu özel cihazlar sayesinde anestezi sağlayan maddelerin cilt katmanlarında enjektör iğnesinden daha geniş bir alana yayılması ve böylece ağrının ortadan kalkması sağlanır. Tıraşsız saç ekiminde ise, çoklu saç köklerini parçalamadan alabilme yeteneğine sahip olan düşük devirli mikromotorlar ile ense bölgesinden saç kökleri alınır. Saçlar kazınmadan tıraşsız saç ekimi yapılabilen bu uygulama ile “dokuya saygılı” saç kökü alımı gerçekleştirilmektedir.

Safir Perkutan Tekniği İle Saç Ekimi

Tıraşsız saç ekimi işlemi esnasında kullanılan cihazlar eş zamanlı olarak saç köklerinin ekileceği alanları açarken bu alanlara saç köklerinin yerleştirilmesini de sağlar. Uygulama sırasında saç köklerinin var olan saç telleri korunarak ekilmesi ve tek aşamada cilt altına itilmesi ile hem ekilen hem de mevcut olan saç tellerine zarar verme olasılığı büyük oranda düşürülmektedir. estethica Hastaneleri’nde tıraşsız saç ekimi işleminde gerçek safir iğneli özel cihazlar ile uygulanan Safir Perkutan Tekniği ile kombine edilebilen tek aşamalı tıraşsız saç ekimi uygulanmaktadır. Dünyada sayılı klinikte kullanılan ve Türkiye’de estethica Hastaneleri’nin öncüsü olduğu Safir Perkutan Tekniği’nde gerçek safir iğneli cihazlar sayesinde dokular sağlıklı kalırken çok düşük düzeyde yara izi oluşmaktadır. Yaklaşık 5 ila 8 saat süren saç ekimi işleminden sonra hastaya bir gün süreyle dinlenme önerilir. Hasta kısa sürede sosyal hayatına devam edebilir. İşlem esnasında ekilen saçlar, 3. aydan itibaren çıkmaya başlar. 1 yılın sonunda saçların tamamı çıkar ve hasta istediği görüntüye kavuşmuş olur. Ağrısız tıraşsız saç ekiminde son yılların en güvenilir uygulaması olan Safir Perkutan Tekniği kullanılarak saçlara doğru açılar verilir. Oldukça başarılı ve doğal sonuçların elde edildiği bu sistemle, kanama ve şişlik en düşük düzeye taşınırken iyileşme oldukça hızlı olur. Tek seansta 5500 adete varan greft (çoklu saç kökü) ekimi yapılan Safir Perkütan Tekniği’nde yaklaşık 12 bin ila 12 bin 500 adet saç kökü elde edilir

Profesyonel Kadro İle Lisanslı Saç Ekimi

Kaliteli sonuçlara ulaşmak ve acı çekmeden istediği görüntüyü yakalamak amacıyla saç nakli işlemi yaptırmak isteyen hastalar, günümüzde kendilerine uygun bir saç ekim merkezi arayışına girmektedir. Bu noktada İstanbul’daki saç ekim merkezleri arasında profesyonel yaklaşımı ile hizmet veren estethica Hastaneleri’nde plastik cerrahi uzmanı, dermatoloji uzmanı ve anesteziyoloji uzmanlarının değerlendirmesinin ardından saç ekimi işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Saç ekimi fiyatları hakkında bilgi almak için estethica Hastaneleri’yle iletişime geçebilirsiniz. İşlem hakkında bilgi alırken saç ekimi öncesi sonrası fotoğrafları inceleyebilirsiniz.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun