Üst Göz Kapağı Estetiği Nedir ?

Üst göz kapağı estetiği plastik ve estetik cerrahinin en sık yapılan ameliyatlarında biridir.

İnce olan göz kapağı derisi yaş alma ve kaşların aşağı doğru düşmesi ile bollaşmaya ve kirpik üzerinde birikmeye başlar. Hem kadın hastalar hem de erkeklerde bu durum yorgun bir görünüme yol açmaktadır. Kaşların yeri ne kadar yukarda ya da aşağıda olursa olsun üst göz kapaklarının kirpikler üzerinde birikmemesi genç ve dinamik görünüm için önemlidir. Hemen herkesin üst göz kapağında bol miktarda deri bulunmaktadır.

Üst Göz Kapağı Ameliyatı Nedir?

Üst göz kapağı ameliyatı planlanırken önemli olan bu derinin gereken miktar kadar çıkarılmasıdır. Az miktarda deri çıkarmak ameliyat sonrası fark yaratmazken çok miktarda deri çıkarılması da hastanın bakışlarının değişmesine yüzünün olduğundan yaşlı görünmesine, erkeklerde kadınsı görünüme hatta aşırı miktarda deri çıkarıldığı takdirde gözlerin açık kalmasına sebep olabilir. üst göz kapağı estetiğinde önemli amaçlar kirpikler üzerinde yığılmanın önemli ölçüde azaltılması, kirpiklerin üst göz kapağında hemen hemen her yerde eşit miktarda görünmeleri ve üst göz kapağında dolgun görünümün korunmasıdır.

Üst göz kapağı ameliyatı sadece fazla derinin çıkarılması ameliyatı değildir. Deri ile birlikte deri altındaki kas dokusunda da fazlalık meydana gelmektedir. Deri altındaki fazla kas dokusunun da bir miktar çıkarılması gerekmektedir. alt göz kapağında olduğu gibi üst göz kapağında da yağ torbaları mevcuttur. Alt kapakta hemen hemen her göz altı torbası görünürken üst göz kapağında genellikte sadece burna en yakın olan iç göz torbası dışardan görünür hale gelir.

Ameliyat sırasında bu yağ dokusu da sınırlı miktarda çıkarılmalıdır. Fazla çıkarıldığı takdirde üst kapakta yaşlanmış bir görünüm oluşabilir. Üst göz kapağı ameliyatı lokal anestezi altında iğne ile uyuşturularak yapılabilmektedir. Ameliyat öncesinde doktor tarafından hastanın fotoğrafları hem göz açık hem de kapalıyken çekilir. Bu sırada fazla ve sarkık göz kapağı derisi işaretlenir. Daha sonra ince bir iğne yardımı ile üst göz kapağı derisi uyuşturulur. Üst göz kapağı derisine iğne yapılarak uyuşturulması hastalar için korkutucu görünse bile bu işlem diş tedavisi için ağız içerisine iğne yapılmasından bile daha az acı vericidir ve az miktarda uyuşturucu ilaç bile her iki üst göz kapağının tamamen uyuşturulması için yeterli olmaktadır. Hem işlem sırasında hem de ilaçların etkisi geçtikten sonra hasta herhangi bir ağrı hissetmemektedir. Fazla deri kas ve yağ dokusu çıkarıldıktan sonra göz kapağı derisi dikilerek yara ağzı kapatılır. Dikişler üst göz kapağı kıvrımı içerisinde yerleşirler ve üst göz kapağı vücutta yara izinin en iyi iyileştiği yerdir.

Hastalarda bir iki ay içerisinde ameliyat oldukları belli olmayacak şekilde dikiş izi kalmamaktadır. Ameliyat sonrası bir iki gün kadar göz çevresinde morluk ve şişlikler oluşabilmektedir. Ameliyat sonrası aynı gün hastalar evlerine gidebilir ve günlük işlerini yapabilirler. Gözlerin  kapatılmasına gerek yoktur. Bir iki saat göz çevresine buz uygulanması şişliklerin azaltılması açısından faydalıdır. Bir iki gün kadar gözlerin kapanmasında hafif güçlük yaşanılabilir ancak doğru planlama ile yapılmış ameliyatlar sonrasında gözler açık kalmaz. Üç gün kadar göz çevresinde ince bantlar ile dikişler korunur. Sonrasında bu bantlar çıkarılır. Bir hafta kadar göz çevresinin ovuşturulmaması gerekmektedir.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun