Lenf Drenaj

Lenf drenaj, lenf sistemini manipüle ederek, kan dolaşımını arttıran bir masaj tekniğidir.

Lenf Drenaj Masajı Nedir?

Lenfatik sistem vücuttaki ödemi toplayan, hücre ve dokulara besin taşıyan beyaz kan dolaşımıdır. Lenfatik sisteminiz vücudunuzun atıklarını ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Sağlıklı, aktif bir lenf sistemi bunu yapmak için düz kas dokusunun doğal hareketlerini kullanır. Lenf drenaj masajı sinir sistemine etki ederek, kişiye birçok fayda sağlar.

Lenf Drenaj Masajı Nasıl Yapılır?

Lenf Drenaj masajı eğitimi almış profesyonel terapistler yapabilir. Lenf Drenaj masajını diğer masajlardan ayırt edici özelliği başka bir ürün kullanılmadan yapılmaktadır. Lenf Drenaj masajı, diğer masajlara oranla hafif ve kendi içinde sürekli tekrar eden aynı hareketlerden meydana gelir. Lenf Drenaj masajı vücudun uzuvlarından kalbe doğru lenf akışını takip ederek tek yönlü yapılır. Lenf Drenaj masajı sonrasında diğer masajlardan farklı olarak cilt kırmızıya dönmez çünkü hafif yapılan bir masajdır.

Lenf Drenaj Masajı Ne İşe Yarar? Faydaları?

Lenf Drenaj masajının yararları saymakla bitmez.

  • Özellikle, kabızlık ve hazımsızlık, hormonal dengesizlikler, menopozla ilgili sıkıntılar, regl öncesi gerginlik, memelerde hassasiyet, stres, anksiyete, gerginlik, yorgunluk, uykusuzluk gibi birçok psikolojik ya da bedensel rahatsızlıklara iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
  • Lenf drenaj masajı, güzellik amaçlı kullanılması halinde, ciltteki kırışıklıkları açar.
  • Yara izlerine, cilt lekelerine ve bu lekelerin hafifletilerek cildin iyileşme ve gençleşme sürecine destek olmaktadır.
  • Cildin sıkılaşmasına ve canlanmasına yardımcı olur.
  • Dokulara besin taşıyan beyaz kan dolaşımını sağlaması sebebiyle dokulara oksijen taşıyarak, kolajen miktarının artmasını sağlar.
  • Hamilelik öncesi ve sonrası dolaşımın hızlanması ve vücudun gelişim sürecini daha rahat geçirebilmesi adına en yardımcı tekniklerden biridir.
  • Eklem iltihaplanmaları, Romatizma gibi birçok rahatsızlıkta da en rahatlatıcı ve vücuda yardımcı, yöntemlerden biri olarak görünmektedir.
  • Lenf Drenaj masajı kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirerek, sinüzit, saman nezlesi, tekrarlayan enfeksiyonlar, soğuk algınlığı, grip, üst solunum yolu hastalıklarına iyi gelmektedir.
  • Ameliyat sonrası veya diğer hasarlar, lenf sisteminizde ve lenf düğümlerinizde lenf ödem olarak bilinen bir durum olan sıvıların birikmesine neden olmaktadır. Bu sebeple lenf drenaj masajını ameliyat ve tramvalar sonrasında önerilen bir tekniktir.

Lenf Drenaj Kimlere Uygulanmaz?

  • Konjestif kalp yetmezliği
  • Kan pıhtısı veya felç öyküsü
  • Mevcut enfeksiyon
  • Karaciğer sorunları
  • Böbrek sorunları

Ödem Atma Tedavisi?

Ödem oluşumunun pek çok geçerli sebebi vardır. Ödem, yerçekimi sebebiyle daha çok ayaklar, ayak bilekleri ve bacaklarda fark edilir. Uyku sürecinde bacaklardaki ödem vücudun diğer kısımlarına ve hatta kafa kısmına kadar yayılır. Sabah ise ödem daha çok yüz bölgesine yansıdığı görülür.Ödem oluşumunun nedeni kalp ve böbrek yetmezliği, protein kaçağı, karaciğer yetmezliği, tiroid bezinin az çalışması, ilaçlar (tansiyon, şeker, kemoterapi ilaçları, ağrı kesiciler gibi), bacak toplar damarlarında pıhtı oluşması, varis, lenfödem şeklinde sayılabilir.Bunun yanı sıra yanlış beslenme, fazla tuz tüketimi, obezite, regl, hamilelik gibi durumlar vücutta ödem oluşmasın nedenleri arasında gösterilebilir.Ödemi minimize edebilmenin en iyi yollarından biri lenf drenaj masajıdır. Bununla beraber Tuz ve karbonhidrat tüketimi azaltmak, düzenli egzersiz yapmak, aynı pozisyonda uzun süre hareketsiz kalmamak, ofis çalışanı iseniz aralık sürelerde ofis içerisinde yürüyüş yapmak gerekmektedir.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun