Yüz Estetiği

Yüz estetiği, yüz germe, boyun germe, yüz kaldırma, burun, dudak, kulak, göz çevresi, kaş kaldırma, çene gibi ameliyatları içerir.

Yüz Estetiği Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Yüz estetiği, yüz, boyun ve dekolte bölgesinde gerçekleşen estetik operasyonlara verilen genel isimdir. Kişi yaşlandıkça en mutsuz olduğu konulardan biri de yüz bölgesinin kolajen ve hacim kaybetmesi ile birlikte, yüzde sarkık ve kırışık bir görünümün oluşur. Plastik cerrahide en çok gerçekleştirilen operasyonlardan biri olan yüz estetiği ameliyatı, hastanın gevşeyen veya sarkmış olan yüz derisinin fazlalıklarının alınıp, daha genç bir yüz görünümü kazandırılmasıdır. En dikkat çeken bölgelerinden biri olan yüz bölgesinin sarkması, kırışıklıklar oluşması, yüz ovalinin şeklinin yaş almaya bağlı olarak bozulmasıyla, daha genç diri bir görünüm kazanmak amacıyla, bu operasyonu gerçekleştirilir.

 

Ameliyatsız Yüz Germe Yöntemleri

Hasta, operasyon gerçekleştirmeyi tercih etmiyor; medikal estetik işlemleri ile yüz germeyi tercih ediyorsa; kendisine dolgu uygulamaları ile yüz germe, somon DNA ve mezoterapiler ile yüze hacim, elastikiyet kazandırma, kolajen destekleme işlemleri gerçekleştirilebilir. Eğer hastanın yüzündeki sarkma ve deri fazlalığı fazla ise hastaya iple yüz germe uygulamaları da önerilir. Hastaya medikal estetik işlemleri uygulaması gerçekleştirildiğinde hasta sosyal hayata daha çabuk döner, komplikasyon ya da operasyon sonrası ödem şişlik gibi durumlar yaşanmaz ya da kısa süreli yaşanır.

Ameliyatsız olarak yüzü daha gergin ve genç gösterecek birçok işlem vardır. Bu işlemler cihazlarla ya da iğneli yöntemlerle uygulanabilir. Cihazla uygulanan ameliyatsız yüz germe işlemlerin en çok bilinenleri Fokus Ultrason ve Thermage’dır. İğneli olarak uygulanan yöntemler ise bot0ks, dolgu ve mezoterapi gibi işlemlerdir. Bu işlemler dışında bir de ip ile yüz germe işlemleri vardır. Bu işlemler hastanın cilt yapısına, yaşına ve ihtiyacına göre değişkenlik gösterir. Yüz germe estetiği yaşlanma sonucunda bollaşan derinin uygun yerlerden kesilip yüzün yan taraflarından arkaya-yukarı doğru çekilerek gerilmesi ve fazla kısımlarının kesilerek tekrar dikilmesinden ibarettir. Her ameliyatta olduğu gibi yüz germenin de çok önemli püf noktaları vardır. En önemli konulardan biri, yüz mimik kaslarını hareket ettiren yüz sinirinin (fasiyal sinir) korunmasıdır. Bu sinir her iki yanak bölgesinde çok ince dallara ayrılmakta ve derinin altında uzanmaktadır. Yüz ve boyun bölgesinde aşırı sarkma, kırışıklık gibi yaşlanmaya bağlı etkilere sahip erkek ve bayanlara uygulanabilir. Yüz germe ameliyatlarının 35/45 yaş ve sonrasındaki hastalara yapılması uygundur. Yüz germe ameliyatı ile birlikte burun, göz kapağı gibi ameliyatlar yapılabilir.

Yüz Germe Ameliyatı Çeşitleri

Mini Yüz Germe Ameliyatı

Mini yüz germe operasyonları; daha genç yaştaki (35-45 yaş) hastalara uygulanır. Bu hastalar yüz bölgesi henüz çok sarkmamış, yüzün yanak kısımlarında yer çekimi ve kolajen kaybı ile yanak bölgesinde aşağıya doğru hafif sarkıklık oluşan hastalardır. Operasyon hastaların sarkan yanak bölgesini kaldırma amaçlı gerçekleştirilir. Derin dokuya çok inmeden yanak bölgesinin kaldırılması hedeflenir. Kulak önünden gevşek doku alınır, iç doku sıkılaştırılır. Operasyon genel anestezi ile gerçekleştirilir, ortalama operasyon süresi 2 saattir.

Orta Yüz Germe Ameliyatı

Orta yüz germe operasyonları; göz altındaki sarkan yanak bölgesi dokusunun yukarı taşınmasıdır. Sadece göz altından yapılacak bir kesi ile yapılabildiği gibi; endoskopik (kameralı sistem) olarak saçlı deriden girilerek de yapılabilir. Genelde 40-55 yaş orta yaşlı hasta grubu için uygundur. Operasyon genel anestezi ile gerçekleştirilir, ortalama operasyon süresi 2 saattir.

Full Yüz Germe Ameliyatı

Full yüz germe operasyonlarında ise, kulak önünden başlayıp saçlı derinin kenarından yapılan bir kesi ile; hastaya hem mini yüz germe hem orta yüz germe operasyonu aynı anda yapılır. Operasyonda yanak bölgesinin tamamı açılıp, daha derin dokuya müdahale edilerek, hastanın hem yanak bölgesi hem alt yüz bölgesi kaldırılır ve fazla deri alınır. Full yüz germe operasyonları, daha yaşlanmış cilt yapılarına uygun olup, ortalama 55-60 yaş grubu hastalara uygulanmaktadır. Operasyon genel anestezi ile gerçekleştirilir, ortalama operasyon süresi 2-3 saattir.

Yüz Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

  • Yüz germe operasyonu isteyen bir hasta öncelikle plastik cerrahi doktoru ile bir konsültasyon gerçekleştirmelidir.
  • Hastanın yüz bölgesi ile ilgili şikayetleri, operasyon beklentisi öğrenilip, muayene sonrası hasta operasyona uygunsa operasyonu planlaması gerçekleştirilir.
  • Genel sağlık durumunuzun iyi olması ve operasyona psikolojik olarak hazır olup, ameliyat sonuçlarıyla ilgili gerçekçi beklentiler içinde bulunulması gerekmektedir.
  • Hasta muayenesinde hastanın varsa alkol, sigara ve zararlı madde alışkanlığıyla, hipertansiyon, kalp ve damar, karaciğer gibi hastalıklarıyla ilgili bilgiler estetik cerrah tarafından değerlendirilir.
  • Ameliyat planlaması hastanın yüz ve boynundaki deformasyonun şiddetine göre cilt dokusu, kemik yapısı, yağlanma miktarı ve yaygınlığı, sarkma derecesi dikkate alınarak yapılır. Bu ameliyatla beraber göz kapağı estetiği de yapılabilmektedir. Ayrıca yağ enjeksiyonları ve alın germe gibi işlemler de bu ameliyata eklenebilir.
  • En az bir hafta öncesinden aspirin, ginkobiloba, e vitamini gibi kan sulandırıcı ilaçların kesilmesi gerekmektedir.
  • Operasyon olacak hasta kan sulandırıcı ilaç kullanıyorsa, hastanın branş doktoru ile görüşüp 1 hafta süre ile kan sulandırıcı ilacının kullanımını kesmesi ya da doktoru tarafından önerilen kan sulandırmayan bir muadil ilaç kullanımına devam etmesi gerekmektedir.
  • Operasyon öncesi 1 hafta süre ile beyaz çay, yeşil çay gibi bitkisel çayları içmemeli ve son 48 saat alkol kullanmamalıdır.
  • Hasta tansiyon ilacı kullanıyorsa tansiyon dengelemesi amaçlı operasyon günü de mutlaka tansiyon ilacını (çok az su ile) içmelidir.

Yüz Germe Ameliyatları Kaç Yaş İçin Uygundur?

Ortalama 40 yaş ve üzerinde olanlar; 40 yaş altında olmasına karşın, boyun, yüz ve dudak kenarlarında sarkma, yağlanma ve katlanma olan kişiler için uygun bir operasyondur. Zaman içerisinde cildin aşağıya doğru düşmesi ve kırışıklıkların ortaya çıkması ile ciltte yaşlanma süreci vardır. Yüz germe ameliyatındaki amaç yaşlanma sürecini geri alıp durdurmaktır. Yüz Germe planlamasında amaç kişinin elastikiyet kaybının yani sarkmış derisinin yukarıya doğru çekip fazla derinin çıkarılması olmalıdır.

Yüz germe işleminden önce kişinin ifadesi değişmeyecek şekilde planlama yapılır. Ameliyatlar hastane ortamında,  genel anestezi altında yapılır. Ameliyat süresi 2-4 saat arasındadır. Operasyon bitiminde işlem yapılan alana iki adet dren konur. Bu drenler 24-36 saat sonra çekilir. Hasta ameliyattan yüz germe korsesi ile çıkar ve bu korsenin bir hafta giyilmesi istenir. 

Yüz Estetiği Sonrası İyileşme Süreci

Ameliyat sonrası altıncı günde dikişler alınır, yüzde mevcut ödemler geçmeye başlar. Özel bir masaj metodu ile yeni cilt dokusu dinamikleştirilmeye başlanır. Ağrı rahatsız edecek şiddette olmaz ve ağrı kesici ilaçlar ile rahatlıkla kontrol altına alınabilir. Şişlik ve morluklar ilk birkaç gün içerisinde hızla azalır ve 2 hafta içerisinde kaybolur. Cildin yüz üzerine tam olarak oturması yaklaşık 4-6 ay sürer. Kimi operasyonlar 7 ila 15 yıl sonra tekrar cerrahiye ihtiyaç duyarken, birçok hastada ikinci bir estetik gerekmez. Yüz germe operasyonu gerçekleştiren hastalar operasyon sonrası minimum 2 hafta yüz korsesi kullanmalıdırlar. Operasyon sonrası oluşan morluk ve ödemlerin ortalama %80 i 2-3 hafta içerisinde azalır. Operasyondan 1 ay sonra da operasyon net sonucu ortaya çıkmaktadır.

Yüz Estetiği Ameliyat Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Kişini yüzünü fiziksel faktörlerden koruması gerekir. Operasyon sonrası iyileşme evresinde gerilen yüzün fazla hareket etmeye maruz kalmaması gereklidir. 

  • Gerektiğinde ağrı kesici ilaçların düzenli kullanılması gereklidir. 
  • Yüzünüzle direkt temas ederek giyilebilecek kıyafetleri tercih etmeyin.
  • Operasyon sonrasında 1 ay süreyle kesinlikle sigara içilmemesi gereklidir. Sigara, vücuttaki kılcal damarları tıkadığından ameliyat sonrası yüzdeki kılcal damar kan dolaşımını etkiler ve iyileşme sürecini yavaşlatır.

Yüz germe ameliyatlarının kalıcılık süresi genel olarak yaklaşık 10 yıl kadardır. Yüz germe ameliyatının kalıcılık süresi kişinin sosyal yaşamı ve çevresel faktörlere göre değişkenlik gösterebilir. Ancak kişi bu süreç içerisinde bot0ks, mezoterapi gibi ameliyatı destekleyici medikal estetik işlemleri yaptırırsa süreç yüz germe ameliyatının kalıcılık süresi uzayacaktır.

Yüz Estetiği Fiyatları Nelerdir?

Yüz estetiği fiyatları kişilerin yüzde yaşadığı problemlere bağlı olarak değişir. Bu nedenle işlemlerin kimi hastalarda 10 saate kadar ilerleyen ameliyatlarla düzeltilmeye çalışılır. Bunun dışında estetik cerrahın deneyimi, hastanenin hizmet şartları ve kişilerin işlemlerinin ardından hastanede kalıp kalmamaları da etkili olmaktadır. Ayrıca yapılan işlemlerde tercih edilen lokal ve genel anestezide fiyatların belirlenmesinde etkilidir.

Tedavi Özeti

  • Operasyon Sayısı
    1
  • Operasyon Süresi
    2-3 Saat
  • Anestezi
    Genel Anestezi
  • Hassasiyet Süreci
    3-7 Gün
  • İşe Dönme Süresi
    7-10 Gün
  • Tam İyileşme
    3-6 Ay
  • Sonuçların Kalıcılığı
    Sürekli
  • Hastanede Kalma Süresi
    1 Gün

Dikkat: *Sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.


Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun