Boyun Germe

Boyun germe estetiği, boyun bölgesindeki sarkma ve kırışıklıklara kalıcı çözümler sunmaktadır. Boyun germe fiyatları ile ilgili detaylı bilgi için bize ulaşın.

Boyun Germe Nedir?

Boyun germe, boynun elastikiyetini kaybederek gevşemiş olan derisini sıkılaştırmak ve kaldırmak için yapılan işlemlerin bir bütünüdür. Ameliyatlı ve ameliyatsız olmak üzere farklı uygulama yöntemleri bulunmaktadır. Yaşla birlikte yüz değişir ve cilt eski elastikiyetini kaybeder, deri altı doku ve kaslar gevşer, aşağı doğru sarkabilir. Yüz ve cilt gerginliğini kaybettiğinde yüz hatları da netliğini kaybeder.

Günümüz modern estetik uygulamalarında, yaşlanma belirtilerini başarılı bir şekilde ortadan kaldırmak için kullanılabilecek çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Boyun germe uygulamaları, kişiye net, dinamik bir yüz hattı kazandırır. Böylece daha genç ve daha taze bir görünüm sağlar. En son boyun germe teknikleri sayesinde yüz ve mimik ifadeleri doğal bir şekilde korunarak sarkma ve kırışıklıklar giderilmektedir.

 

Boyun Bölgesinin Sarkma Ve Kırışma Nedenleri

  • Genetik faktörler; birçok fiziksel özelliğimizde olduğu gibi boyun bölgesi tipimiz de genetik faktörlere bağlı olarak sarkma eğilimde olabilir.
  • Fazla kilolar; yağ dokusunun yoğunluğu boyundaki deri yapısının yer çekimiyle birlikte gevşemesine sebep olabilmektedir. Veya fazla kilolar verildikten sonra boyun derisi ile kemik doku arasında oluşan boşluk, sarkma ve kırışıklık görünümü yaratabilmektedir.
  • Duruş ve yatış pozisyonu bozukluğu; ortopedik sorunlardan kaynaklı kambur duruş ya da sürekli aşağı bakar pozisyonda durma alışkanlığı gıdı sarkmasını tetiklemektedir.
  • Büyüyen ve sarkan tükürük bezleri, boyun bölgesinde aşağı doğru sarkan bir görünüm oluşturabilmektedir.
  • Küçük çene kemiği yapısı, kilo veya deride sarkma olmaksızın gıdının sarkık görünmesine sebep olabilmektedir.

Boyun Germe Ameliyatı Nedir?

Boyun germe ameliyatı, boyun bölgesinde farklı sebeplerle gevşemiş olan deri dokusunun mikro kesiler yardımı ile gerilerek yukarı doğru kaldırılmasını kapsayan cerrrahi bir işlemdir. Yaşlandıkça cilt elastikiyetini kaybeder, sarkar ve yüz kaslarınız gevşer. Minimal estetik prosedürler artık işe yaramadığında, boyun germe ameliyatı etkili bir alternatif olarak düşünülebilir. Cildin altındaki doğal yağlar da sarkarak daha yaşlı görünmenize neden olur. Sarkmanın gerçekleşme oranı kişiden kişiye değişir ve çoğunlukla genler tarafından belirlenir. Günlük hayatın stresleri, ani kilo kaybı yerçekiminin etkisi ve güneşe maruz kalma da cilt sarkmasına sebep olur. Boyun ve yüz bölgesinin yaşlanma oranı, bedeninizin ve zihninizin geri kalanının yaşlanma oranını yansıtmayabilir ve aynada gördüğünüz yüzün, sahip olmanız gereken yüz olmadığını hissedebilirsiniz. Farklı sebeplerle boyun bölgesinde sarkma yaşayan ve bu görünümden kurtulmak isteyen kadın/erkek herkes boyun germe ameliyatı olabilir.

Boyun Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Öncelikle detaylı doktor konsültasyonu gerçekleşmekte ve kişiye nasıl bir boyun germe prosedürü uygulanacağına karar verilmektedir. Boyun germe ameliyatı, genel anestezi altında uzman plastik cerrah tarafından ameliyathanede gerçekleşmektedir. İşlem ortalama olarak 3 ila 5 saat arasında sürmektedir. Boyun germe ameliyatı kulak önü, kulak memesinin altı ve kulak arkasına oradan da saçlı derinin içine veya çene altına yapılan kesilerle gerçekleşmektedir. İşlem sırasında yapılan kesiler mikro boyutta ve görülmeyecek bölgelerde olduğu için iz kalma olasılığı oldukça düşüktür. Eğer yağ dokusu fazlalığı var ise ameliyat sırasında bu dokular ciltten uzaklaştırılır ve deri yapısı gergin bir duruma getirilerek yeniden şekillendirilir. Gerek var ise fazla deri dokusu ve kas dokusuna da müdahale edilebilir. Böylece hem boyun hem de yüz bölgesinde gergin ve toparlanmış bir görünüm elde edilir.

Boyun Germe Ameliyatı Yöntemleri

Boyun bölgesindeki sarkma ve kırışıklık derecesi kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir. Bazı kişilerde yağ dokusu azalmış, gevşemiş deri dokusu bulunurken bazı kişilerde yağ dokusu fazlalığı ile aşağı doğru sarkan boyun bölgesi olabilmektedir. Farklı durumlar için farklı boyun germe yöntemleri kullanılmaktadır. Bu sebeple boyun germe yöntemine, sarkmanın yoğunluğuna ve kişinin ihtiyaçlarına göre karar verilmektedir.

Boyundaki sarkmalar, yüz bölgesindeki sarkmalar ile de bağlantılı olabilmektedir. Yer çekimi sonucunda sarkan alt yüz, yanak ve çene kenarları, boyun bölgesindeki sarkmaları daha görünür kılabilmektedir. Böyle durumlarda yüz germe ile boyun germe veya liposuction yardımıyla boyun germe gibi çeşitli teknikler bir arada kullanılabilmektedir.

Boyun-Germe-Ameliyatı-Yöntemleri

Boyun Germe Estetiğinde Kesi İzleri Belli Olur mu?

Boyun germe, yüz ile bir bütün olarak düşünülmelidir. Bu sebeple boyun, yüz, kulak altı veya saç derisinde olmak üzere birçok kesi yapılabilmektedir. Boyun bölgesinde gevşemiş olan deri ile birlikte deri altındaki boyun kasları da gevşemektedir. Boyun kasları olması gerektiği gibi durduğunda yukarıya doğru orta hattan boyuna uzanan bantları oluştururlar. Eğer bu kaslar gevşemiş ise ameliyat sırasında kaslar da gerilerek çene altındaki gerginlik sağlanır. Bazı durumlarda çene altından ayrı bir kesi yapılarak orta hattaki gevşeklik giderilmektedir. Bu işlemler sonrasında fazla boyun derisi kulak arkasına doğru gerilerek saç çizgisi hizasına çıkarılır. Boyun germe için yapılan tüm kesiler çok iyi iyileşirler. Saçlı deri içerisindeki kesilerin üzerinde saçlar uzadığından dikiş izleri görülmez hale gelir. Eğer çene altından kesi yapıldıysa, hem estetik dikiş yöntemi uygulandığı için iz kalmamakta, hem de iyileşme sürecinde dahi karşıdan bakıldığında kesi yeri görülmemektedir. Boyun germe ameliyatı öncesi sonrası yorumları kişi memnuniyetlerindeki başarıyı göstermektedir.

Uygulama Öncesi Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Uygulama öncesi hasta sağlık durumu ile ilgili, kronik ya da geçirdiği hastalıklar, genetik hastalıklar, geçirdiği ameliyatlar, kullandığı ilaçlar gibi tüm bilgileri doktoru ile paylaşmalıdır.
  • Boyun germe ameliyatı çoğunlukla genel anestezi altında yapıldığı için ameliyat saatinden en az 6 saat önce yemek yemeye ara verilmelidir.
  • Eğer kişi ameliyat öncesinde kan sulandırıcı veya benzeri bir ilaç kullanıyorsa doktor kontrolü ile ameliyattan bir hafta önce ilaçları kesmelidir. Kan sulandırıcı içerikli ilaçlar ameliyat süresince ve sonrasında kanama riski oluşturabilmektedir.
  • Ameliyattan en az 10 gün önce sigara ve alkol gibi alışkanlıkların bırakılması önerilmektedir. Sigara kullanımı iyileşme süresini uzatmakta ve kan akışını bozmaktadır.

Ameliyat Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Ameliyat sonrası ilk 4 gün su ile temastan kaçınılmalıdır.
  • En az iki hafta sonra sigara kullanımından uzak durulmalıdır. Nikotin iyileşme sürecini uzatmaktadır.
  • Özellikle ilk hafta kan inceltici ilaçlar kullanılmamalıdır.
  • Bir ay boyunca ağır spor ve yorucu faaliyetlerde bulunulmamalı. Boynunuzu sarsmamaya dikkat etmelisiniz.
  • Boyun germe ameliyatından sonra kişilerin 2 ay boyunca solaryum, sıcak banyo ve saunalardan uzak durması gerekmektedir.
  • Doğrudan güneş ışınından kaçınılmalıdır. Yara izi güneşten korumalıdır; her mevsim yüksek koruma faktörlü bir güneş kremi kullanılmalıdır.

Boyun Germe Ameliyatının Etkisi Kalıcı Mıdır?

Yüz germe ve boyun germe işleminin sonuçları kalıcıdır, ancak nihai sonucu değiştirebilecek dış etkenler vardır. Yerçekimi ve doğal yaşlanmanın iyileşme sürecinden sonra da görünümünüz üzerinde etkisi olacağı unutulmamalıdır. Sonuçların kalıcılığının yıllarca sürmesini sağlamak için uygulama yaptıran kişilere, özellikle zararlı UV ışınlarından kaçınmaları ve düzenli bir cilt bakım rutini oluşturularak cilt bakımına özen göstermeleri önerilmektedir.

Normal Hayata Ne Zaman Dönülür?

Boyun germe ameliyatı sonrası kişi 10 gün içerisinde rutin hayatına dönebilmektedir. Ameliyat sonrası oluşan hafif morluk ve şişlikler 1 hafta içerisinde kendiliğinden kaybolmaktadır. Boyun germe ameliyatından sonraki ilk 10 günde güneş ışığına doğrudan maruz kalmaktan kaçınılmalıdır. İlk 1 ay ağır spor ve hareketlerden uzak durulmalıdır, onun dışında günlük yürüyüş ve aktivitelere 1 hafta sonrasında devam edilebilir.

Boyun Germe Ameliyatı Sonrası Hastanede Kalmak Gerekiyor mu?

Boyun germe uygulaması tek başına yapıldığında ve herhangi bir komplikasyon gelişmediği durumlarda hastanede kalmak gerekmemektedir. Kişi ameliyat sonrası anestezi etkisinden çıktıktan sonra ve birkaç saat dinlenip doktor kontrolleri sağlandıktan sonra taburcu edilmektedir. Ancak boyun germe uygulaması yüz germe veya başka estetik uygulamalar ile kombine edildiğinde doktor değerlendirmesi ile 1 gece hastane yatışı olabilmektedir. Bu duruma hastanın genel sağlık durumuna göre doktor karar vermektedir.

Ameliyatsız Boyun Germe Uygulamaları Nelerdir?

Boyun bölgesindeki sarkma ve kırışıklık dereceleri kişiden kişiye göre farklılık göstermektedir. Deri dokusunun aşırı sarkık olması gibi bazı durumlarda ameliyatsız bir uygulama ile istenilen gerginliğe ulaşmak mümkün değildir. Bazı kişiler ise boyun germe egzersizleri, boyun germe aparatları ile boyun sıkılaşması sağlamaya çalışmaktadır ancak bu uygulamaların da bir etkisi olmamaktadır. Ancak boyun bölgesinde fazla ilerlememiş sarkma durumlarında kullanılan etkili birçok ameliyatsız boyun germe uygulaması bulunmaktadır. Bunlardan en etkilileri; Fokus Ultrason, Fransız Askısı ve PB Serumdur.

Fokus Ultrason İle Boyun Germe

Fokus Ultrason, yüksek yoğunlukta ses dalgaları ile deri altındaki dokularda kontrollü hasarlar oluşturarak hedeflenen noktada gençleşme ve sıkılaşma sağlayan bir işlemdir. Derinin alt tabakasına milimetrik aralıklara, ölçülü bir şekilde verilen ısı sayesinde kolajen üretimi artar ve hücre yenilenmesi tetiklenir. Böylece boyun bölgesindeki sarkan derinin sıkılaşmasına, toparlanmasına ve sağlıkla parlamasına yardımcı olur. Kan dolaşımını rahatlatarak dokuların canlanmasını sağlar. Ayrıca, bağ doku onarımını sağlayarak cildin elastikiyetinin artmasının destekler ve cildi gerginleştirir. Ortalama olarak 1 - 1,5 yıl kalıcılığı olan bir uygulamadır.

Fransız Askısı İle Boyun Germe

‘Kilit askı’ olarak da bilinen Fransız askısı, cilt dokusuyla uyumlu medikal iplerin kullanıldığı ameliyatsız cilt germe işlemlerinden biridir. Boyun bölgesinin gerginleştirilerek toparlanmasını sağlarken, kullanılan ipin yapısı da cilt dokusundaki kollajen üretimini uyararak doğal bir sıkılaşmayı tetiklemektedir. Biyo uyumlu ve cilt altında kollajeni tetikleyen Fransız medikal ipler kulak üzerinden saçlı derinin olduğu bölgeden cilt altına yerleştirilir. Bunun nedeni ise uygulama izinin saçlı deri bölgesinde gizlenmesidir. Yerleştirilen Fransız ipler kişinin yüz ve boyun bölgesinde simetri ve orantı oluşturabilecek şekilde gerilir. Kişinin sarkmış olan boyun bölgesinin gergin ve altın orana uygun görünmesi amacıyla medikal Fransız ipler sabitlenerek işlem tamamlanır. İple boyun germe yaptıranların geri dönüşleri

PB Serum İle Boyun Germe

PB serum uygulaması, cilt altına vücudumuzdaki 3 ana enzim olan; kollajenaz, lipaz ve liyazın enjekte edilmesi ile gerçekleşen bir işlemdir. Bu enzimler yaş alma ile birlikte azalmakta bu sebeple de cilt dokusunda elastikiyet kaybı oluşabilmektedir. Boyun ve gıdı bölgesinde biriken yağ dokusunu giderirken, deri dokusunda da sıkılaşma sağlamaktadır. Ameliyatsız boyun germe uygulamları içerisinde etkili olan bu tedavi yöntemi, çene altına sıkı ve toparlanmış bir görüntü vermek için medium (orta) formda kullanılmaktadır.

Boyun Germe Ağrılı Bir İşlem midir?

Boyun germe hangi yöntemle yapılırsa yapılsın lokal veya genel anestezi uygulandığından işlem sırasında hiçbir ağrı veya acı hissedilmemektedir. Boyun germe ameliyatından sonraki ilk birkaç gün bölgede gerginlik hissetmek normal ve kendiliğinden geçen bir süreçtir.

Boyun Germe Uygulamalarını Kimler Yaptırabilir?

Ameliyatsız boyun germe uygulamalarını, 18 yaşını doldurmuş, işlem için bir sağlık engeli bulunmayan, boyun bölgesindeki sarkmalardan rahatsızlık duyan kadın ve erkek herkes yaptırabilir. Boyun germe ameliyatı ise çoğunlukla 40 yaş ve üzeri kişiler için uygun görülmektedir. Ancak tüm bu işlemlere uygunluğunuza en doğru şekilde doktorunuz karar vermektedir.

Boyun Germe Uygulamalarının Riskleri

Her cerrahi operasyonun taşıdığı belli bazı komplikasyon riskleri bulunmaktadır ancak boyun germe ameliyatı donanımlı bir hastane ve uzman bir cerrah tarafından uygulandığında herhangi bir risk oluşma durumu oldukça düşüktür. Boyun germe sonrası hafif morluklar normaldir ve kendiliğinden geçmektedir. Bazı hastalarda cilt gerginleşir veya geçici olarak şişebilir. İlk günlerde karıncalanma veya uyuşma hissetmek de beklenilen etkiler içerisinde yer almaktadır. Tüm bu duyusal rahatsızlıklar genellikle birkaç hafta sonra kaybolur. Ameliyatsız boyun germe uygulamalarında ise risk ve yan etki olasılığı yok denebilecek kadar düşüktür.

Boyun Germe Fiyatı Nedir?

Ameliyatlı ve ameliyatsız boyun germe uygulamaları kişiye, kişinin cildinin yapısına ve beklentilerine göre değişiklik gösterdiği için ameliyatsız boyun germe fiyatları ve boyun germe ameliyatı fiyatları da değişmektedir. Tüm boyun germe estetiği işlemleri için alanında uzman doktor kadrosu ve donanımlı hijyenik sağlık kurumlarının tercih edilmesi çok önemlidir. Daha fazla bilgi almak için ve randevu oluşturmak için 0850 222 38 45 hattı arayabilir veya Whatsapp ile iletişime geçebilirsiniz.

Tedavi Özeti

  • Operasyon Sayısı
    1
  • Operasyon Süresi
    0-1 Saat
  • Anestezi
    Genel Anestezi
  • Hassasiyet
    1-3 Gün
  • İşe Dönme
    Hemen
  • Tam İyileşme
    Kontrol Edilmelidir
  • Kalıcılık
    Kontrol Gereklidir
  • Hastanede Yatış
    -

Dikkat: *Sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.


Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun